المواضيع الأخيرة
» [ Template ] كود اخر 20 موضوع و أفضل 10 أعضاء بلمنتدى و مع معرض لصور كالفي بيمن طرف naruto101 الجمعة ديسمبر 05, 2014 2:33 pm
» [Javascript]حصريا كود يقوم بتنبيه العضو بان رده قصير
من طرف احمد السويسي الخميس أغسطس 28, 2014 2:38 am
» نتائج شهادة البكالوريا 2014
من طرف menimeVEVO الثلاثاء يونيو 10, 2014 3:55 am
» من اعمالي موديلات جديدة وحصرية 2012
من طرف دفئ الشتاء الثلاثاء مارس 18, 2014 5:37 pm
» من ابداعات ساندرا،كما وعدتكم بعض من موديلاتها
من طرف دفئ الشتاء الثلاثاء مارس 18, 2014 4:49 pm
» قندوووووووورة جديدة تفضلواا
من طرف دفئ الشتاء الثلاثاء مارس 18, 2014 4:23 pm
» طلب صغير لو سمحتو
من طرف hothifa الإثنين ديسمبر 23, 2013 9:11 pm
» الان فقط وحصريا (استايل واند الالكتروني متعدد الالوان)
من طرف AGILIEDI الإثنين ديسمبر 23, 2013 8:34 pm
» جديد موديلات فساتين البيت بقماش القطيفة 2012 - تصاميم قنادر الدار بأشكال جديدة و قماش القطيفة - صور قنادر جزائرية
من طرف hadda32 الأحد ديسمبر 08, 2013 12:16 pm
» [Template] استايل منتدى سيدي عامر 2012
من طرف ßLẫĆҜ ĈĄŦ الأربعاء نوفمبر 20, 2013 6:46 pm
سحابة الكلمات الدلالية
فراخ كنتاكى E TFC أحلى من AFC وتحدى بالصور
صفحة 1 من اصل 1
فراخ كنتاكى E TFC أحلى من AFC وتحدى بالصور
السلام وعليكم ورحمة الله وبركاته
ازيكم يا أحلى أخوات فى الله
بالنسبة للأسم فهى الفراخ المصريه التوتى المقلية عشان الأصلى مصرى مش أمريكى
بصوا بقى هانبتدى بقائمة الأسعار عشان نبقى على نور ومحدش يزعل
الطبق 7 قطع فراخ وبطاطس محمر و3 كيذر ب60 دعوة بصلاح الحال ورضا الله
والسعر شامل الكنز والكول سلو
طبق الريزو ب 10 دعوة بهداييييييييية أولادى وأولاد المسلمين
ها ايه رأيكوا اشرح ولا بلاش ...لأهاشرح
أولا طريقة الكنتاكى بسيطة ازاى هانجيب فرخة مقطعة بالكمية اللى انتى عايزاها (الفرخة اللى فوق دى ثلاث أرباع فرخة )وبعدين
بتبليها بشطة كتيرة تحقن فى العضم كويس وبابريكا وتوضع فى لبن رايب 4
ساعات فى الثلاجة وتخرج توضع فى 2ملعقة ملح وملعقة سكر و2ملعقة ثوم بودر
و1ملعقة بصل بودر وفلفل أسود حب و1ملعقة جنزبيل فرش و4حبات قرنفل و4 ورقات
لورا فى ميه مثلجة وتدخل الثلاجة تانى 4 ساعات وبعد كده تخرج لتتبل وتحمر
بتبليها بشطة كتيرة تحقن فى العضم كويس وبابريكا وتوضع فى لبن رايب 4
ساعات فى الثلاجة وتخرج توضع فى 2ملعقة ملح وملعقة سكر و2ملعقة ثوم بودر
و1ملعقة بصل بودر وفلفل أسود حب و1ملعقة جنزبيل فرش و4حبات قرنفل و4 ورقات
لورا فى ميه مثلجة وتدخل الثلاجة تانى 4 ساعات وبعد كده تخرج لتتبل وتحمر
دى كلها الطريقة المستخدمة فى محلات كنتاكى
أنا بقى عدلت فيها شوية يعنى عملت الفراخ
شوربة عادى بالزبدة و2فص حبهان ومستكة وورق لورا ونصف بصلة وسويتها تلات
أرباع سوى وأضفت للشوربة القرنفل والفلفل الأسود والجنزبيل الفرش والملح
و2ملعقة كبيرة عسل أسود وهاقولكوا ليه
شوربة عادى بالزبدة و2فص حبهان ومستكة وورق لورا ونصف بصلة وسويتها تلات
أرباع سوى وأضفت للشوربة القرنفل والفلفل الأسود والجنزبيل الفرش والملح
و2ملعقة كبيرة عسل أسود وهاقولكوا ليه
يا رب تكون الصور
واضحة وأنا سبت المصفى وفيها الأضافات عشان تعرفوها ومعاها الفراخ المسلوقة
والطبق التالت فيه صدر نيئ متبل فى اللبن الرايب والتوابل اللى فوق
ونسيب الفراخ فترة ترتاح وبعدين نيجى للشوربة اللى صفيناها عشان نعمل الريزو
هانجيب نصف البصلة الأخر ونقطعه شرائح و2فص ثوم مفروم ونشوحهم لحد ما رائحة الثوم والبصل تطلع مش يتحمروا ونضيف الرز ونقلب شوية وبعدين الشوربة عليه ومعاه ملعقة صلصة ونسيبه يستوى
أما العسل الأسود عشان يدى لون الرز المميز
نرجع بقى للجزء المهم وهو تحضير قرمشة الفرخة هانجيب طبق وفيه الدقيق وعليه البهارات بصل بودر +ثوم بودر +بابريكا +زعتر + بردقوش +جنزبيل بودر أو ممكن تضيفى بدل كل اللى فات ده كيس فيجيتار
أما العسل الأسود عشان يدى لون الرز المميز
نرجع بقى للجزء المهم وهو تحضير قرمشة الفرخة هانجيب طبق وفيه الدقيق وعليه البهارات بصل بودر +ثوم بودر +بابريكا +زعتر + بردقوش +جنزبيل بودر أو ممكن تضيفى بدل كل اللى فات ده كيس فيجيتار
وننقط فى الدقيق المتبل نقط ميه مثلجة
ونفركها بأيدينا لحد ما تعمل حتت عجين صغيرة
وبعدين نجيب طبق تانى ومنخل أو مصفى وننخل الدقيق ونجمع الدقيق المتكون فيكون القرمشة اللى على وش الفراخ
ونعمل معاها التمبورة اللى هى دقيق مدوب فى الماء المثلج بس يكون تقيل مش خفيف يعنى كميه الدقيق ضعف الماء المثلج ودى صورتهم
ودى صورة الفراخ بعد ما حطيتها فى التمبورة الاول وبعدين فى الدقيق المقرمش
وبعدين نحمرها فى القلاية أو فى المقلاية بس بزيت غزير وسخن
وأهم حاجة بعد التحمير نلف الفراخ كويس فى كيس ومتغطى بفوطة عشان الفراخ ما تنشفش و تجلد
وبعد كده نقدمها اتفضلوا
وده الساندوتش والصدر البانيه مع الخس وقطع الطماطم وصوص المميز
ها قولولى حد هايشترى ويدفع ولا .............. أنا باستنى أهو
روح الصداقة- عدد المساهمات : 697
نقاط : 1691
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 04/05/2012
مواضيع مماثلة
» *مقبلات رووعه أربع مقبلات كل واحد أحلى من التاني بالصور
» مكرونة وبانية بشكل جديد وطعم لذيذ وتحدى بالصوررررررررررر
» فراخ بانيه اه بس من مطبخى غير ادخلى وشوفى تكاتى
» فراخ بانية بصوص البشاميل حصريا من مطبخى وبالصور
» أحلى أكسسوارات
» مكرونة وبانية بشكل جديد وطعم لذيذ وتحدى بالصوررررررررررر
» فراخ بانيه اه بس من مطبخى غير ادخلى وشوفى تكاتى
» فراخ بانية بصوص البشاميل حصريا من مطبخى وبالصور
» أحلى أكسسوارات
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى