المواضيع الأخيرة
» [ Template ] كود اخر 20 موضوع و أفضل 10 أعضاء بلمنتدى و مع معرض لصور كالفي بيمن طرف naruto101 الجمعة ديسمبر 05, 2014 2:33 pm
» [Javascript]حصريا كود يقوم بتنبيه العضو بان رده قصير
من طرف احمد السويسي الخميس أغسطس 28, 2014 2:38 am
» نتائج شهادة البكالوريا 2014
من طرف menimeVEVO الثلاثاء يونيو 10, 2014 3:55 am
» من اعمالي موديلات جديدة وحصرية 2012
من طرف دفئ الشتاء الثلاثاء مارس 18, 2014 5:37 pm
» من ابداعات ساندرا،كما وعدتكم بعض من موديلاتها
من طرف دفئ الشتاء الثلاثاء مارس 18, 2014 4:49 pm
» قندوووووووورة جديدة تفضلواا
من طرف دفئ الشتاء الثلاثاء مارس 18, 2014 4:23 pm
» طلب صغير لو سمحتو
من طرف hothifa الإثنين ديسمبر 23, 2013 9:11 pm
» الان فقط وحصريا (استايل واند الالكتروني متعدد الالوان)
من طرف AGILIEDI الإثنين ديسمبر 23, 2013 8:34 pm
» جديد موديلات فساتين البيت بقماش القطيفة 2012 - تصاميم قنادر الدار بأشكال جديدة و قماش القطيفة - صور قنادر جزائرية
من طرف hadda32 الأحد ديسمبر 08, 2013 12:16 pm
» [Template] استايل منتدى سيدي عامر 2012
من طرف ßLẫĆҜ ĈĄŦ الأربعاء نوفمبر 20, 2013 6:46 pm
سحابة الكلمات الدلالية
الفراخ المحشيه باللحمه المفرومه من مطبخ ميثاق بالصور
صفحة 1 من اصل 1
الفراخ المحشيه باللحمه المفرومه من مطبخ ميثاق بالصور
لنهارده بإذن الله هاقدملكم الفراخ المحشيه باللحمه المفرومه
المقاديـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــر :
:::::::::::::::::::::::::::::::::فرخه كيلو ونص تقريبا
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــــــــــــــ
**وقليل جدا جدا من التوم **
دى الفرخه جوه الفرن انا حطتلها روز مارى بيخلى ريحتها جميله جدااااااااا
صوره للفرخه
الفرخه بعد التقطيع
اللى جنب طبق الفراخ هو السوس بتاعها لاقيته لما فتحت ورق الفويل
الطبق دا للفتوكه اللى هترد وتدعى وتقيييييييييييييييييييم
انا مش طماعه ههههههههههه
بس دا من باب العشم
المقاديـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــر :
:::::::::::::::::::::::::::::::::فرخه كيلو ونص تقريبا
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ــــــــــــــــــــــــــــــــ
مقدار من اللحمه المفرومه
بصل وزبده وفلفل اسود وملح وشطه
بصل وزبده وفلفل اسود وملح وشطه
اربع ملاعق بسله وجزر*اختيارى *
نحضر الفرخه ونغسلها كويس بالخل والملح وممكن بالدقيق
نتبل الفرخه بالتتبيله الخاصه بتاعتى
بصل ، عصير ليمون ، قشر ليمون
يوسفى وقشر يوسفى ، ملح وشطه
فلفل اسود وكمون وخل
نحضر الفرخه ونغسلها كويس بالخل والملح وممكن بالدقيق
نتبل الفرخه بالتتبيله الخاصه بتاعتى
بصل ، عصير ليمون ، قشر ليمون
يوسفى وقشر يوسفى ، ملح وشطه
فلفل اسود وكمون وخل
**وقليل جدا جدا من التوم **
نضرب المجموعه فى الكبه وناخذ منها احلى تتبيله
بجهزها باستمرار و اضعها فى اكياس فى الديب فريزر
لانى باستخدمها فى الشاورمه وف تتبيلة الفراخ المشويه
المهم بعد ما تبل الفرخه اضعها لمدة ساعتين فى التلاجه
ويستحسن توضع فى التلاجه لمده ليله
نضع حله تغلى على النار لحين الوصول لوقت السلق
نحضر طاسه ونضعها على النار ونضع فيها سمن وزيت
ثم نضع البصل ونضع عليه اللحم المفروم ونشوحها على النار
ونضع الملح والفلفل الاسود والشطه
ثم نضع البسله والجزر فى الاخر
بعد مانطفى النار
نحضر الفرخه ونتبلها ونضع الزبده فيها ثم نضع اللحم المفروم
بين الجلد واللحم
وفى داخل الفرخه
ونغلفها بورق الفويل ونضعها فى حله المياه المغليه م نضع عليها شاكوش استالستين او خشب
غير كده ممكن يرمى صدا
لنثبتها
اختيارى لو مش عاوزه هيا كده او كده هتستوى
ونخرجها
نفك ورق الفويل
وفكرة التغليف بالورق الفويل اخدتها من الشيف علاء الشربينى عندما غلف الحمام بورق الفويل وسلقه ف ميه مغليه
فكره جميله ماتخليش ولا رزايه تطلع من الفرخه وكمان ارتحت من الخياطه والخله
وتخلى الشوربه صافيه وجميله وزى الفل
عملت معاها صنية بطاطس عاديه
قطعت البطاطس والبصل وعصرت طماطم فى الخلاط
وعملت خلطه من الزبده مع الملح والشطه وهرستهم مع بعض
وحطيت طبقات من البصل المقطع حلقات ثم خلطة الزبده وحلقات البطاطس وهكذا ثم اضفت عليها الشوربه
وعصير الطماطم وسويتها على النار
والصور بإذن الله هتوضح اكتر
نخرج الفرخه من الشوربه ثم نفكها بعد شويه علشان سخونة الورق ثم ندهنها
ببياض البيض المضاف اليه قطرات من الليمون والفلفل الاسود وكمان دهنتها بملعقة صلصه
ولو عوزاها ذهبية اللون بلاش الصلصه، الفكره دى اخدتها من
فتوكه وكنت اتمنى افتكر اسمها علشان اشكرها
ثم نضعها فى الفرن تحت الشوايه
والان اليكم الصور
بجهزها باستمرار و اضعها فى اكياس فى الديب فريزر
لانى باستخدمها فى الشاورمه وف تتبيلة الفراخ المشويه
المهم بعد ما تبل الفرخه اضعها لمدة ساعتين فى التلاجه
ويستحسن توضع فى التلاجه لمده ليله
نضع حله تغلى على النار لحين الوصول لوقت السلق
نحضر طاسه ونضعها على النار ونضع فيها سمن وزيت
ثم نضع البصل ونضع عليه اللحم المفروم ونشوحها على النار
ونضع الملح والفلفل الاسود والشطه
ثم نضع البسله والجزر فى الاخر
بعد مانطفى النار
نحضر الفرخه ونتبلها ونضع الزبده فيها ثم نضع اللحم المفروم
بين الجلد واللحم
وفى داخل الفرخه
ونغلفها بورق الفويل ونضعها فى حله المياه المغليه م نضع عليها شاكوش استالستين او خشب
غير كده ممكن يرمى صدا
لنثبتها
اختيارى لو مش عاوزه هيا كده او كده هتستوى
ونخرجها
نفك ورق الفويل
وفكرة التغليف بالورق الفويل اخدتها من الشيف علاء الشربينى عندما غلف الحمام بورق الفويل وسلقه ف ميه مغليه
فكره جميله ماتخليش ولا رزايه تطلع من الفرخه وكمان ارتحت من الخياطه والخله
وتخلى الشوربه صافيه وجميله وزى الفل
عملت معاها صنية بطاطس عاديه
قطعت البطاطس والبصل وعصرت طماطم فى الخلاط
وعملت خلطه من الزبده مع الملح والشطه وهرستهم مع بعض
وحطيت طبقات من البصل المقطع حلقات ثم خلطة الزبده وحلقات البطاطس وهكذا ثم اضفت عليها الشوربه
وعصير الطماطم وسويتها على النار
والصور بإذن الله هتوضح اكتر
نخرج الفرخه من الشوربه ثم نفكها بعد شويه علشان سخونة الورق ثم ندهنها
ببياض البيض المضاف اليه قطرات من الليمون والفلفل الاسود وكمان دهنتها بملعقة صلصه
ولو عوزاها ذهبية اللون بلاش الصلصه، الفكره دى اخدتها من
فتوكه وكنت اتمنى افتكر اسمها علشان اشكرها
ثم نضعها فى الفرن تحت الشوايه
والان اليكم الصور
دى الفرخه جوه الفرن انا حطتلها روز مارى بيخلى ريحتها جميله جدااااااااا
صوره للفرخه
الفرخه بعد التقطيع
اللى جنب طبق الفراخ هو السوس بتاعها لاقيته لما فتحت ورق الفويل
الطبق دا للفتوكه اللى هترد وتدعى وتقيييييييييييييييييييم
انا مش طماعه ههههههههههه
بس دا من باب العشم
انا كده الحمد لله خلصت
الدعاء بصلاح الحال
وبراحة البال
والتقيييييييييييييييييييييييييم
الدعاء بصلاح الحال
وبراحة البال
والتقيييييييييييييييييييييييييم
روح الصداقة- عدد المساهمات : 697
نقاط : 1691
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 04/05/2012
مواضيع مماثلة
» كفته البطاطس باللحمه المفرومه
» عاوزه طعم الفراخ زي المحلات تعالي شوفي تكاااااااااااتي لفراخ مشويه وبالصور‘‘‘‘‘‘‘‘‘‘‘
» يوميات مطبخ
» مطبخ بلا رائحة..
» لفائف السبرنغ رول من مطبخ منال العالم
» عاوزه طعم الفراخ زي المحلات تعالي شوفي تكاااااااااااتي لفراخ مشويه وبالصور‘‘‘‘‘‘‘‘‘‘‘
» يوميات مطبخ
» مطبخ بلا رائحة..
» لفائف السبرنغ رول من مطبخ منال العالم
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى