المواضيع الأخيرة
» [ Template ] كود اخر 20 موضوع و أفضل 10 أعضاء بلمنتدى و مع معرض لصور كالفي بيمن طرف naruto101 الجمعة ديسمبر 05, 2014 2:33 pm
» [Javascript]حصريا كود يقوم بتنبيه العضو بان رده قصير
من طرف احمد السويسي الخميس أغسطس 28, 2014 2:38 am
» نتائج شهادة البكالوريا 2014
من طرف menimeVEVO الثلاثاء يونيو 10, 2014 3:55 am
» من اعمالي موديلات جديدة وحصرية 2012
من طرف دفئ الشتاء الثلاثاء مارس 18, 2014 5:37 pm
» من ابداعات ساندرا،كما وعدتكم بعض من موديلاتها
من طرف دفئ الشتاء الثلاثاء مارس 18, 2014 4:49 pm
» قندوووووووورة جديدة تفضلواا
من طرف دفئ الشتاء الثلاثاء مارس 18, 2014 4:23 pm
» طلب صغير لو سمحتو
من طرف hothifa الإثنين ديسمبر 23, 2013 9:11 pm
» الان فقط وحصريا (استايل واند الالكتروني متعدد الالوان)
من طرف AGILIEDI الإثنين ديسمبر 23, 2013 8:34 pm
» جديد موديلات فساتين البيت بقماش القطيفة 2012 - تصاميم قنادر الدار بأشكال جديدة و قماش القطيفة - صور قنادر جزائرية
من طرف hadda32 الأحد ديسمبر 08, 2013 12:16 pm
» [Template] استايل منتدى سيدي عامر 2012
من طرف ßLẫĆҜ ĈĄŦ الأربعاء نوفمبر 20, 2013 6:46 pm
سحابة الكلمات الدلالية
طرق تجميد العجائن
2 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
طرق تجميد العجائن
اولا عجينة الشو
نشكل العجينة سواء بلح الشام
او اكلير او بروفيترول
اذا كنتى عايزة تجمديهم نيين من غير ماتحمريهم
او تدخليهم الفرن يعنى نيه
1- بعد ماتشكليهم رصصيه فى صاج او صينية
ودخلى الصاج الفريزر لحد ما يجمد
2- شيليهم من الصاج وهما متجمدين
ورصصيهم فى علبه بلاستيك
3- غطى العلبة بورقه ذبد ثم بالغطاء بتاع
العلبه واحفظيه فى الفريزر
طيب لما تيجى تستعمليه :-
الاكلير
والبروفيترول رصصيهم فى الصينية المدهونة لحد ما يفك شوية من الثلج وبعدين
دخليه الفرن متوسط الحرارة
لكن البلح الشام اتركيه يفك شويه من الثلج
وبعدين حمريه عادى فى الزيت الغزير
اذا كنتى عايزة تجمديهم وهما
مخبوزين
الاكلير والبروفيترول اخبزيهم بس ماتحشيهمش واتركيه يبرد
والبلح
الشام حمريه بس متحطيلوش الشراب واتركيه يبرد
رصصيهم فى علبه بلاستيك
وغطيهم وجمديهم فى الفريزر
طيب لما تيجى تستعمليه :-
1- طلعيهم من
الفريزر وخليه يفك شويه من الثلج
2- وبعدين حطيهم فى صاج او صينية
ودخليهم فرن حار نوعا لاعاده تسخينه
3- بعد مايبرد يحشى بالكريمة او حسب
الرغبة
تجميد الفطائر
عجينة
الميل فى النيه
1- نشكل العجينة حسب الرغبه
2- ثم نضعها فى الصوانى
المستديرة او المستطيله وندخلها الفريزر لحد ماتجمد
3- وبعدين نشيلها
من الصينية وهى متجمدة ونلفها فى ورق ذبدة
4- ثم نضعها فى كيس بلاستيك
او علبه وتحفظ فى الفريزر
طيب لما تيجى تستعمليها :-
رصصيهم فى
الصينية المدهونة لحد ما يفك شوية من الثلج وبعدين دخليه فرن متوسط
الحرارة
اما اذا كنتى عايزة تحفظيها وهى مخبوزة :-
بعد ماتتخبز
وتتركيها تبرد رصصيهم فى علبه بلاستيك وغطيهم وجمديهم فى الفريزر
طيب
لما تيجى تستعمليها :-
1- طلعيهم من الفريزر وخليه يفك شويه من الثلج
2-
وبعدين حطيهم فى صاج او صينية ودخليهم فرن حار نوعا لاعاده تسخينه
3-
بعد مايبرد يحشى بالكريمة او حسب الرغبة
تجميد
الكعك
اولا الكعك الاسفنجى
يفضل
تجيده مخبوزا لانه يفقد الهواء الذى ادخل فيه بخفق البيض ولا يعطى ناتجا
جيدا وهو مجمد نىء
ثانيا الكعك الدسم
يمكن تجميده نىء ويبقى فى حالة
جيدة
تجميد الكعك الدسم نيئا
1-
بعد ماتعملى الكيكة ضعيها فى الصينية او القالب اللى انتى حتخبزيها فيه
وتكون مدهونة ومرشوشة بالدقيق
2- دخليها زى ما هى الفريزر لحد ما يجمد
سطحها
3- وبعدين ضعى الصينية فى كيس بلاستيك وااحفظيها فى الفريزر
طيب عند الاستعمال :-
1- طلعى الصينية او القالب من الفريزر
واتركيها حوالى ساعه وكده حيكون التلج ساح نوعا ما
2- دخليها الفرن
تستوى زى الكيك الطازج فى فرن متوسط الحرارة حتى ينضج
ملحوظة
الكيك
المجمد بيكون اصغر حجما من الكيك المخبوز الطازج / وبيكون اقل نكهه من
المخبوز الطازج
تجميد الكيك المخبوز
1-
بعد ماتخبزى الكيك شيليه من القالب او الصينية واتركيه يبرد تماما
2-
لفيه فى الفويل او ورق ذبده ثم فى كيس نايلون
3- ودخليه الفريزر يجمد
ملحوظة
يجب عدم تركه بضعه ايام قبل تجميده حتى لايفقد طزاجته
وطعمه الجيد ونكهته
(يعنى ) متسبيهوش كذا يوم بره او بعد ما الاولاد
رفضوا ياكلوه وتفكرى تجمديه بعد كده
طيب عند الاستعمال :-
1-
ضعيه فى فرن حار نوعا لمدة 10 دقائق
2- ويترك مغلفا بورق الذبد او
الفويل ليعطى ناتجا كالطازج
تجميد الكب كيك
:-
يجمد الكب كيك نى يعنى بعد ماتعمليه وتحطيه فى القوالب
بتاعته المدهونة او الورق المخصوص المدهون وتدخليهم الفريزر
ولما تيجى
تستخدميه طلعيه ودخليه الفرن على طول للتسوية
التورتة الجاهزة (
لما بيجيلك ضيوف بيجبولك
معاهم مثلا تورتة وهما جايين وانتى بتبقى عامله
حاجة حلوة فيتحتارى
تعملى ايه بالتورتاية (طبعا دى عمرها ما بتحصل )
اذا كانت
التورتاية عليها كريمة مخفوقه او كريم شانتى او فندان يفضل عدم
تجميدها
علشان لما بيجى الثلج يسيح منها مبيكنش طعمها حلو لتفكك مكوناتها
لكن
ا ذا كانت التورتاية عليها حلوى ااذبد او حلوى الشيكولاتة الجامدة
فممكن
تجميدها بأننا نضعها فى علبه كبيرة بغطاء ونضعها فى الفريزر
واما نيجى
ناكلها وعايزين نطلعها طلعيها من الفريزر وخليها زى ما هى فى العلبة علشان
تفك على مهلها
مده تخزين التورتة الجاهزة
اسبوع واحد بالكتير
الخبز من5-7 أيام فى التلاجة ولو فى الفريزر3
شهور
الكيك اللى عليه كريمة لو فى التلاجة من 2-3 يوم ولو فى
الفريزر من اسبوع ل 3 اسابيع
البسكوتات فى العلبه بره شهر ولو فى
علبة فى الفريزر من 2 - 3أشهر
نشكل العجينة سواء بلح الشام
او اكلير او بروفيترول
اذا كنتى عايزة تجمديهم نيين من غير ماتحمريهم
او تدخليهم الفرن يعنى نيه
1- بعد ماتشكليهم رصصيه فى صاج او صينية
ودخلى الصاج الفريزر لحد ما يجمد
2- شيليهم من الصاج وهما متجمدين
ورصصيهم فى علبه بلاستيك
3- غطى العلبة بورقه ذبد ثم بالغطاء بتاع
العلبه واحفظيه فى الفريزر
طيب لما تيجى تستعمليه :-
الاكلير
والبروفيترول رصصيهم فى الصينية المدهونة لحد ما يفك شوية من الثلج وبعدين
دخليه الفرن متوسط الحرارة
لكن البلح الشام اتركيه يفك شويه من الثلج
وبعدين حمريه عادى فى الزيت الغزير
اذا كنتى عايزة تجمديهم وهما
مخبوزين
الاكلير والبروفيترول اخبزيهم بس ماتحشيهمش واتركيه يبرد
والبلح
الشام حمريه بس متحطيلوش الشراب واتركيه يبرد
رصصيهم فى علبه بلاستيك
وغطيهم وجمديهم فى الفريزر
طيب لما تيجى تستعمليه :-
1- طلعيهم من
الفريزر وخليه يفك شويه من الثلج
2- وبعدين حطيهم فى صاج او صينية
ودخليهم فرن حار نوعا لاعاده تسخينه
3- بعد مايبرد يحشى بالكريمة او حسب
الرغبة
تجميد الفطائر
عجينة
الميل فى النيه
1- نشكل العجينة حسب الرغبه
2- ثم نضعها فى الصوانى
المستديرة او المستطيله وندخلها الفريزر لحد ماتجمد
3- وبعدين نشيلها
من الصينية وهى متجمدة ونلفها فى ورق ذبدة
4- ثم نضعها فى كيس بلاستيك
او علبه وتحفظ فى الفريزر
طيب لما تيجى تستعمليها :-
رصصيهم فى
الصينية المدهونة لحد ما يفك شوية من الثلج وبعدين دخليه فرن متوسط
الحرارة
اما اذا كنتى عايزة تحفظيها وهى مخبوزة :-
بعد ماتتخبز
وتتركيها تبرد رصصيهم فى علبه بلاستيك وغطيهم وجمديهم فى الفريزر
طيب
لما تيجى تستعمليها :-
1- طلعيهم من الفريزر وخليه يفك شويه من الثلج
2-
وبعدين حطيهم فى صاج او صينية ودخليهم فرن حار نوعا لاعاده تسخينه
3-
بعد مايبرد يحشى بالكريمة او حسب الرغبة
تجميد
الكعك
اولا الكعك الاسفنجى
يفضل
تجيده مخبوزا لانه يفقد الهواء الذى ادخل فيه بخفق البيض ولا يعطى ناتجا
جيدا وهو مجمد نىء
ثانيا الكعك الدسم
يمكن تجميده نىء ويبقى فى حالة
جيدة
تجميد الكعك الدسم نيئا
1-
بعد ماتعملى الكيكة ضعيها فى الصينية او القالب اللى انتى حتخبزيها فيه
وتكون مدهونة ومرشوشة بالدقيق
2- دخليها زى ما هى الفريزر لحد ما يجمد
سطحها
3- وبعدين ضعى الصينية فى كيس بلاستيك وااحفظيها فى الفريزر
طيب عند الاستعمال :-
1- طلعى الصينية او القالب من الفريزر
واتركيها حوالى ساعه وكده حيكون التلج ساح نوعا ما
2- دخليها الفرن
تستوى زى الكيك الطازج فى فرن متوسط الحرارة حتى ينضج
ملحوظة
الكيك
المجمد بيكون اصغر حجما من الكيك المخبوز الطازج / وبيكون اقل نكهه من
المخبوز الطازج
تجميد الكيك المخبوز
1-
بعد ماتخبزى الكيك شيليه من القالب او الصينية واتركيه يبرد تماما
2-
لفيه فى الفويل او ورق ذبده ثم فى كيس نايلون
3- ودخليه الفريزر يجمد
ملحوظة
يجب عدم تركه بضعه ايام قبل تجميده حتى لايفقد طزاجته
وطعمه الجيد ونكهته
(يعنى ) متسبيهوش كذا يوم بره او بعد ما الاولاد
رفضوا ياكلوه وتفكرى تجمديه بعد كده
طيب عند الاستعمال :-
1-
ضعيه فى فرن حار نوعا لمدة 10 دقائق
2- ويترك مغلفا بورق الذبد او
الفويل ليعطى ناتجا كالطازج
تجميد الكب كيك
:-
يجمد الكب كيك نى يعنى بعد ماتعمليه وتحطيه فى القوالب
بتاعته المدهونة او الورق المخصوص المدهون وتدخليهم الفريزر
ولما تيجى
تستخدميه طلعيه ودخليه الفرن على طول للتسوية
التورتة الجاهزة (
لما بيجيلك ضيوف بيجبولك
معاهم مثلا تورتة وهما جايين وانتى بتبقى عامله
حاجة حلوة فيتحتارى
تعملى ايه بالتورتاية (طبعا دى عمرها ما بتحصل )
اذا كانت
التورتاية عليها كريمة مخفوقه او كريم شانتى او فندان يفضل عدم
تجميدها
علشان لما بيجى الثلج يسيح منها مبيكنش طعمها حلو لتفكك مكوناتها
لكن
ا ذا كانت التورتاية عليها حلوى ااذبد او حلوى الشيكولاتة الجامدة
فممكن
تجميدها بأننا نضعها فى علبه كبيرة بغطاء ونضعها فى الفريزر
واما نيجى
ناكلها وعايزين نطلعها طلعيها من الفريزر وخليها زى ما هى فى العلبة علشان
تفك على مهلها
مده تخزين التورتة الجاهزة
اسبوع واحد بالكتير
الخبز من5-7 أيام فى التلاجة ولو فى الفريزر3
شهور
الكيك اللى عليه كريمة لو فى التلاجة من 2-3 يوم ولو فى
الفريزر من اسبوع ل 3 اسابيع
البسكوتات فى العلبه بره شهر ولو فى
علبة فى الفريزر من 2 - 3أشهر
nadija- عدد المساهمات : 1132
نقاط : 3129
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 06/05/2012
العمر : 25
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى