معهد الدعم العربي
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
المواضيع الأخيرة
» [ Template ] كود اخر 20 موضوع و أفضل 10 أعضاء بلمنتدى و مع معرض لصور كالفي بي
من طرف naruto101 الجمعة ديسمبر 05, 2014 2:33 pm

» [Javascript]حصريا كود يقوم بتنبيه العضو بان رده قصير
من طرف احمد السويسي الخميس أغسطس 28, 2014 2:38 am

» نتائج شهادة البكالوريا 2014
من طرف menimeVEVO الثلاثاء يونيو 10, 2014 3:55 am

» من اعمالي موديلات جديدة وحصرية 2012
من طرف دفئ الشتاء الثلاثاء مارس 18, 2014 5:37 pm

» من ابداعات ساندرا،كما وعدتكم بعض من موديلاتها
من طرف دفئ الشتاء الثلاثاء مارس 18, 2014 4:49 pm

» قندوووووووورة جديدة تفضلواا
من طرف دفئ الشتاء الثلاثاء مارس 18, 2014 4:23 pm

» طلب صغير لو سمحتو
من طرف hothifa الإثنين ديسمبر 23, 2013 9:11 pm

» الان فقط وحصريا (استايل واند الالكتروني متعدد الالوان)
من طرف AGILIEDI الإثنين ديسمبر 23, 2013 8:34 pm

» جديد موديلات فساتين البيت بقماش القطيفة 2012 - تصاميم قنادر الدار بأشكال جديدة و قماش القطيفة - صور قنادر جزائرية
من طرف hadda32 الأحد ديسمبر 08, 2013 12:16 pm

» [Template] استايل منتدى سيدي عامر 2012
من طرف ßLẫĆҜ ĈĄŦ الأربعاء نوفمبر 20, 2013 6:46 pm

سحابة الكلمات الدلالية


موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري

3 مشترك

اذهب الى الأسفل

موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري Empty موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري

مُساهمة من طرف nadija الثلاثاء مايو 08, 2012 8:19 pm

السلام
عليكم ورحمة الله وبركاته





موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14634




اليوم سوف اقدم لكم اشهى المأكولات من جميع بلدان
العالم على اجزاء مختلفة





واول ما سأقدمه لكم المأكولات المصرية
وهذا الموضوع سوف يضتمن الجزء الاول





وبمشيئة الله تعالى سوف تكتمل الموسوعة
ان شاء الله





موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14635




(الجزء الاول )





موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14636




(الكشرى المصرى )





موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14637




المقادير

1- نصف كوب عدس اصفر

2-
2 كوب ارز مصرى

3- 3 بصلة كبيرة او 4 بصلات

4- زيت لتحمير
البصل كل واحدة تختار كمية الدهون الناسبة لها بس المهم تكون كافية لتحمير
البصل

مقادير التزيين

1- كيس مكرونة متوسطة الحجم

2-
نصف كيس شعرية او كيس انت وراحتك

3- عدس بجبة وطبعا دة غير العدس
الاصفر

4- حمص شامى منقوع ومسلوق وهاقولكم الطريقة برضة

5-
تجهيز الصلصة وهاقول عليها بالتفصيل

الطريقة

يحمر البصل فى
الزيت جيدا الى ان يصبح غامق اللون ثم يرفع وييصفى جيدا ويوضع على ورق ماص
للزيت ورق مطبخ

ثم يحمر قليل من الشعرية الى ان تصبح بنى فاتح مع
تجانس اللون ثم نخلط الارز مع العدس الاصفر ثم يتم يتم وضعهم على


الشعرية ثم نوضع الماء المغلى وعلية ملح وكمون ونغطى علية ثم بعد ان يتشرب
معظم الماء نخفف النار علية حتى لا يشيط

ثم نسلق المكرونة نضعها فى
ماء مغلى وعليه ملح وملعقتين زيت او ملعقة

ونسلق العدس بجبة ويفضل
ان يكون منقوع فترة لاتقل عن ثلاث ساعات ويسلق فى ماء وعليه قليل من الملح
والكمون

ثم نحمر الشعرية حتى يتجانس لونها البنى المحمر يعنى فاتح
مش غامق قوى

ثم نضع عليها ماء مغلى وقليل من الملح حتى تتشرب كمية
الماء

الصلصة

مقاديرها

1- خمس فصوص ثوم

2- 2
حبة طماطم

3- علبة صلصة كبيرة

4- ملعقتين خل او ثلاث
ملاعق

5- ملعقة كبيرة سمن

الطريقة

1- توضع الطماطم فى
الخلاط الكهربائى ثم نضع عليها الصلصة

2-نضع السمن على النار ثم
الثوم الى ان يبدا فى الاحمرار نضيف الخل

3- نضيف عصير الطماطم

وتترك
جتى تسبك قليلا ثم نضيف الملح وشطة خفيف ويمكن الاستغناء عنها

ثم
نوضع فص ثوم نىء على الصلصة ثم نضع حوالى نصف كوب ماء

بس بلاش نكثر
الماء علشان الصلصة متبقاش خفيفة

تجهيز الطبق

1- نضع الارز
والعدس الاصفر حوالى 5 ملعقة كبيرة

2- المكرونة المسلوقة حوالى كبشة

3-
الشعرية وانا عن نفسى احبها كثيرة

4- العدس بجبة المسلوق جيدا

5-
نضع كبشة صلصة

6- نضع البصل المحمر






موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14638




(الكبدة الاسكندرانى )





موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري PIC_0045




1/2 كيلو كبده تقطع شرائح

2
ملعقه صغيره توم مدقوق

2 ملعقه خل

2 ملعقه زيت

2
ليمونه

2 ملعقه كمون

ملح و فلفل

توضع الكبده فى
هذه التتبيله لمده ساعتين ثم فى طاسه نقدح معلقتين كبار زيت و نسوى فيهم
الكبده و قرب ما تستوى

نقطع فلفل اخضر و طماطم فوقها بس تكون قطع
صغيرة و نتركها تستوى مع بعضها

ملحوظة

إن الكبدة ماتحبش
النار الكتير.. يعنى بالكتير من 7-10 دقائق على نار هادية لحد ما لونها
يتغير....





موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14638




(الفلافل (الطعمية ) )





موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14639




المقادير

½ 2 كوب فول بدون قشر
(مدشوش)

¼ كوب بقدونس طازج

1 بصلة متوسطة مقطعة

8
فص ثوم

¼ كوب كزبرة خضراء وشبت

½ كوب كرات

1 ملعقة
صغيرة كزبرة جافة

½ ملعقة صغيرة بكربونات صودا

1 ملعقة
كبيرة ماء

ملح

¼ ملعقة صغيرة شطة

¼ ملعقة كمون
مطحون

¼ ملعقة بهارات

سمسم للتزيين

زيت للقلي

الطريقة

- يُغسل الفول وينقع لمدة 8 ساعات ويُغيَّر الماء بين الحين والآخر.

- يُشطف الفول جيداً ويصفى من الماء.

- تُخلط الخضراوات مع
الفول.

- تُفرم المحتويات في مفرمة اللحم، أو بخلطها في ( Food
Processor ) مرتين أو ثلاثة إذا تطلَّب الأمر حتى تصبح ناعمة.

-
تُذاب بكربونات الصودا في الماء وتضاف إلى الخليط ثم تضاف التوابل وتقلب
جيداً.

- يُوضع الزيت في مقلاة على نار متوسطة حتى تصل درجة حرارته
إلى 350 درجة فهرنهيت.

- يُشكل عجين الفلافل إلى أقراص صغيرة
قطرها 3 سنتيمتر وتزَّين بقليل من السمسم وتقلى في الزيت الساخن لمدة 5

دقائق
أو حتى تنضج.

- تُقدم الفلافل بمفردها أو في ساندويتشات مع سلطة
الطحينة والسلطة البلدي.

عند استخدام نصف الكمية من الحمص أو
الاستعاضة عن الفول بالحمص تظل باقي المقادير كما هي.

تحشى بالجبن
أو بخليط من البيض المسلوق والبهارات أو قطع صغيرة من البسطرمة (لحم مجفف).






موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14638




(حمام محشى بالفريك )




موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 1582802608336689952




أولا
نبدأ بالحمام

المقادير

-----

لكل زوج من الحمام
نحتاج الى

من 1\2 الى 3\4 كوب فريك أو رز (حسب حجم الحمام )

بصلة
متوسطة مفرومة

ملعقة صغيرة سمن

ملح + 1\2 ملعقة صغيرة فلفل
أسود أو حسب الرغبة

حوايج الحمام يعني الكبدة والأونصة

الطريقة

-----

يدعك
الحمام جيدا بالدقيق والملح ويترك نصف ساعة ثم يغسل جيدا ويترك قليلا
ليصفى من الماء

فى هذه الأثناء نحضر خلطة الحشو من الرز مع البصل
المفروم المدعوك بالملح والفلفل + السمن + الكبدة والأونصة

أو
الفريك وممكن أن يُحمر الفريك شوية قبل الحشو ثم بعد أن يبرد نضع عليه باقي
المكونات ماعدا السمن لأنه قد تحمر

بالسمن

يكتف الحمام

يدعك
الحمام من الداخل بقليل من الملح والفلفل

نضع الحشو سواء كان الرز
أو الفريك ونترك فراغ قليل بالحمام لأن الحشو سيتمدد

تخيط فتحته من
اسفل وكذلك من عند الرقبه

نسلق الحمام في الماء المغلي والمضاف اليه
بصلة متوسطة صحيحه وحبهان (هيل)ثم بعد شويه نهدي النار ونضع فص

مستكة
ويترك حوالي ساعة وفي نصف وقت النضج نضع قليل من الملح معه

بعد
النضج يرفع طبعا من الحلة ويترك ليجف وهذا ضروري جدا

ثم يحمر في
السمن ويقلب على كل الجوانب نرش عليه قليل جدا من الملح والفلفل وننزع منه
الخيط بحرص ثم يقدم





موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14638




(بط محشى )





موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 1531318696672105006




نفس
الطريقة السابقة بتاعة الحمامولكن البط يأخذ كمية فريك أكثر وهذا يتوقف
على الحجم ولكن في المتوسط 2كوب تقريبا

والفريك هنا لابد أن يحمر
أولا لأنه سيأخد وقتا أطول في السلق

قبل الحشو ندعك البط بنصف
ليمونه من الداخل لأن البط أحيانا يكون به ظفارة ( رائحة غير مستحبة )

ثم
نتبله بالملح والفلفل من الداخل

نضع الفريك بداخل البط ونترك مسافة
قبضة اليد فارغة لحساب تمدد الفريك

واذا كان هناك مجال لحشو الرقبة
أيضا تُحشى واذا كان جلد الرقبة مقطوع فلن نستطيع حشوها ولكنها تخيط أيضا
مثل الجزء

السفلي

ويفضل ان نكتف البط بعد ذلك بالدوبار
الخاص بالطهي حتي لا تتفتح

يسلق البط مثل الحمام ولكن سيأخذ ساعتين
تقريبا وايضا هذا يتوقف على حجم ونوع البط لأن بعض أنواع البط تنضج بسرعة

بعد
النضج نتركها تجف ثم نحمرها في السمن ان كانت صغيرة وان كانت كبيرة ولا
نستطيع تحميرها بالسمن ممكن ندهنها

بصلصة الطماطم مع السمن ونضعها
تحت الشواية في الفرن لعدة دقائق

ثم تتبل بالملح والفلفل






موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14638




(الشكشوكة المصرية )





موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14640




المكونات والمقادير :

4 بيضات- 2
بصلة متوسطة الحجم مفروم – ملعقة بقدونس مفروم – فلفل اخضر حار- 2 ملعقة
زبدة - 4 حبات من الطماطم-

ملعقة كبيرة من الثوم المدقوق- ملح-
فلفل اسود .

طريقة التحضير :

1- يحمر البصل المفروم مع
الزبدة حتي يصفر لونه ثم تضاف ملعقة الثوم المدقوق.

2- تقطع الطماطم
إلى قطع صغيرة وتضاف إلى البصل المحمر.

3- يضاف البقدونس والفلفل
الاخضر الحار الي الطماطم ثم الملح والفلفل الأسود.

4- تكسر كل بيضة
في طبق وتوضع بحرص واحدة تلو الأخري بشكل دائري وتترك حتي ينضج البيض دون
ان يحرك او يقلب.

5- يقدم طبق الشكشوكة ساخنأ مع البطاطس المقلية .






موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14638




(الحواوشى المصرى )





موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14641




المقادير

1
كيلو لحم مفروم

نصف كيلو بصل مبشور

ثمن كيلو لية ضاني

ملح
و فلفل

الطريقة

بنحط اللحمة المفرومة و البصل المشور و
اللية و الملح و الفلفل علي بعض

اللية لو طرية

(مش مجمدة في
التلاجة )

اضربيها في مطحنة الخلاط و هي هتبقي عاملة زي السمن
و
لو لسة مطلعاها من التلاجة يعني جامدة

ابشريها علشان تبقي حتت
صغيرة ماتبانش

بس الاحسن ان تحطيها في الخلاط او المطحنة او الكبة

(المتاح
يعني)

و علي فكرة مش هيكون ليها أي ريحة زفرة خاااالص

لان
الراجل اللي قاللي الطريقة قاللي ان السر في اللية الضاني

انا
مابحبش اطبخ باللية و الحاجات ديه بس لما دقت طعم الحواوشي

(قبل ما
اعرف ان فيه ليه)

ماحستش بطعمها خااالص

و البصل و الملح و
الفلفل غطي علي طعمها خالص

حتي انا سألت الراجل قلتله مامتي بتبشر
علي اللحم المفروم طماطم و بتحط فلفل اخضر

قاللي كل ده مالوش لزمة
لو من غير اللية

و ممكن تقللي كميتها بأنك تحطي نص الكمية اللي قلت
عليها

و بعدين تجيبي العيش البلدي و تفتحيه من الجنب و تحشي بيه
اللحم المفرومة اللي بالخلطة اللي قلنا عليها

بس ماتكتريش كمية
اللحمة في الرغيف علشان تستوي

و تلفيها في ورق ابيض

او ورق
فويل

و تحطيه في الفرن من تحت في درجة حرارة متوسطة

لو الفرن
سُخن من قبل كده الرغيف مش بياخد تلت ساعة

انا بعمل الكمية بتاعة
اللحم المفروم اللي بالخلطة ديه كلها و احشي بيها عي

العيش و
ألِفهم و احطها في الفريزر علشان لو ماليش نفس اطبخ اليوم ده ولا كنت بره
طول اليوم

الاقي حاجة ناكل

و طبعا الطريقة ديه غير بتاعة
الاسكندرانية

لانهم مش بيحشوه في عيش

دول بيعملوا عجينة و
يحشو العجينة باللحم المفرومة





موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14638




(المسقعة المصرية )





موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14642




المقادير:

ربع كيلو باذنجان رومي


ربع كيلو فلفل اخضر

ربع كيلو بطاطس

راس ثوم كبيييرة

نصف
كوب كبير خل

3 طماطم حمراء كبيرة

زيت للتحمير و لعمل صوص
الطماطم

الطريقة

نقطع الباذنجان زي ماتحبي مكعبات كبيرة ماشي
او حلقات او انصاف حلقات مافيش مشكلة

و نحمره في الزيت لحد ما
يستوي

و نرش عليه ملح بكمون لما يطلع من الزيت و نركنه علي جنب

و
الفلفل الاخضر نشقه نصفين علشان مايفرقعش اثناء التحمير

و نحمره
برضه و لما يطلع نحط عليه ملح بالكمون و نركنه

و البطاطس نقطعها
مكعبات و نحمرها

و نرش عليها ملح بالكمون و نركنها علي جنب

في
اثناء تحمير الحاجات ديه كلها نحضر صوص الطماطم

نهرس الثوم ناعم و
عليه ملح و فلفل

و نحضر حلة صغيرة فيها شوية زيت سخن علي قد الثوم

ياريت
مانكترش الزيت علشان ماننساش ان الباذنجان و الباطاطس فيهم زيت مكان
التحمير

و نشوح الثوم و لما لونه يبدأ يتغير نحط عليه الخل

و
لما الخل يغلي نحط علي عصير ال3 طماطمات اللي قلنا عليهم

لو الفلفل
بتاعك مش حامي ممكن تحطي ملعقة شطة

بتدي طعم تاني لو مشطشطة

و
نسيب الخليط ده كله علي النار لحد ما الصلصة تتقل خااالص

و مايكونش
فيها ماية

في طبق بايركس او صينية نحط الباذنجان و نقطعه بإدينا
صغير خالص

و عليه الفلفل برضه نقطعه صغير بإدينا

و عليهم
البطاطس برصه نهرسها بإدينا

لو عايزة تهرسي الحاجات ديه كلها
بالشوكة مافيش مشكلة بس احنا مش عايزين نهرسهم خالص

و بعدين تجيبي
صوص الطماطم و تحطيه علي الحاجات اللي قطعناها صغير ديه و تقلبي كويس

بحيث
تتجانس كل حاجة مع بعض





موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14638




(الكفتة المصرية )





موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14643




مقادير عمل الكفتة

كل كيلو لحم
مفروم

نصف كيلو أرز مصري منقوع ومصفى

ملح

ثوم

بصل

ملح

بهارات

كزبرة
وبقدونس وشبت

كل المقادير توضع بالفرامه

ثم تكور أو تعمل
أصابع وتقلى

المرق:

يحمس ثوم ومن ثم توضع عليه طماطم مطحونة

وتترك
حتى تتسبك وتزاد ماء ساخن اللحم يشرب ماء كثير

ولما تغلي الماء
ضعي اللحم واتركيه يتسبك على نار

هادئة وعندما ينضج توضع ملعقة
بهارات ويراعى الملح

ممكن تضعيه بجانب الأرز بالشعيريه






موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14638




(الويكة )





موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14644




نجيب البامية الكبيرة ديه

ونقمعها
عااادي جدا

و نقطعها بالشكل ده

و بعدين نحطها في شوية ماية
و عليها شوية ملح صغننين علي النار

بس شوي ماية كتير

و بعد
ما نحس انها طريت و استوت نركنها علي جنب لحد ما تبرد

و بعدين نحطها
في الخلاط

جدتي كان عندها عصايا بشكل معين كده اسمها مفركة

كانوا
بيستخدموها علشان يفركوا البامية

بحيث البامية تكون مفروكة مش
مطحونة في الخلاط


بس بصراحة انا ماحبتهاش كده

الخلاط
بيخليها انعم و احسن

و بعدين تزوديلها شربة و تضربي تاني

زودي
شربة لحد ما قومها يكون عامل زي قوام الملوخية

و حطيها في حلة و
حطيها علي النار تاني علشان تاخدلها غلوة واحدة و تطفي عليها

و في
اثناء ذلك

تكوني محضرة شوية ثوم علشان تعملي الطشة او التقلية

زي
بتاعة الملوخية بالضبط

ثوم و ملح و فلفل و كسبرة ناشفة مطحونة ناعم

و
تضربيهم في المطحنة او الهون

زي ما تحبي

و تجيبي طاسة و
تعملي الطشة ديه بالسمن البلدي طبعا

و تحطيها علي البامية الويكة
اللي في الحلة و تقلبي كويس

معلش مش عندي صورة ليها دلؤتي..

هصورها
و احط صورتها في اقرب وقت ان شاء الله

و تتغرف في سلطانية

و
ممكن يتحط عليها ليمون بعد ما نغرف

بيديها طعم حلو برضه






موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14638




(الفراخ المشوية )





موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14645




مش محتاجة وقت في التتبيل ولا اي حاجة
خااالص

بصوا بأه بنجيب الفرخة و نتبل في عظمها من جوة بالملح و
الفلفل

و بعدين نجيب بصل مبشور و عليه ملح و فلفل و شوية خل

و
نغرز الفرخة بالسكين لحد ما نصل الفتحات الي العظم

و نحاول ندخل
التتبيلة بتاعتنا في الفتحات ديه و نسيب الفرخة فيها 5 دقائق مثلا

و
نفتح الفرن علي درجة حرارة متوسطة

(بين المتوسطة و العالية)

ركزوا
معايا بأه علشان اللي جاي عايز تركيز

نجيب زجاجة حاجة ساقعة فاضية

و
التتبيلة حتكون نزلت شوية ماية بجانب الخل اللي حطيناه

نلم
التتبيلة اللي تحت الفراخ بالماية و نحطهم جوة زجاجة الحاجة الساقعة و نجيب
الفرخة و ندخل الزجاجة في بطن الفرخة

بحيث يكون عنق الزجاجة داخل
الفرخة

يعني هنستخدم زجاجة الحاجة الساقعة كحامل للفرخة

كده

و
نكتف الفرخة كويس

باننا نحط رجليها في الفتحة

و نحط الفرخة
بالزجاجة علي صينية و ندخلهم في الفرن

طبعا انتم مستغربين ليه انا
استخدمت الزجاجة الفارغة

(هو وجع دماغ و خلاص)

لا يا فندم
مش وجع دماغ ولا حاجة

ده علشان احنا مستعجلين و الفرخة ما خدتش وقت
في التتبيل

فإحنا حطينا التتبيلة جوة الزجاجة الفاضية و وقفنا
الفرخة علي الزجاجة علشان ايييه؟؟

التتبيلة هتسخن و هتغلي و تتطلع
البخار بتاعها داخل الفرخة

بس عايزة انبهكم ان عنق الزجاجة تكون جوة
الفرخة مش بره

لازم العنق تكون جوة علشان نسنفيد بالبخار

احنا
مش عايزين نبخر الفرن

هنبخر الفرخة بس

ولا تقلقوا

لا
الزجاجة هتنفجر
ولا اي تساؤلات من اللي اتسألتها تلتميت مرة ديه هتحصل

لمدة
ساعة البخار بيدور جوة الفرخة..

و كمان في فايدة كمان

ان
الفرخة مش هتنشف

هتفضل طريةمن جوة

و مقرمشة من بره

في
حاجة مهمة كمان

المفروض ما نشيلش الجلد من علي الفرخة علشان هو ده
اللي هيساعد انها مانتشفش

و يديها لون تححححفة

و لا تقلقوا
هو هيسيح خااالصو هيكون عبارة عن جلدة مقرمشة

يعني المرأه العاملة
ترجع من بره ومعاه الفرخة يا دوب تغسلها و تعملها اللي قلنا عليه ده و تدخل
ترتاح لها ساعة كده علي

ما الفرخة تستوي

لو الفرخة في حدود
كيلو نص بتاخد ساعة

لو اكتر يبقي الوقت هيكتر شوي

فنتابع
تسوية الفرخة بأننا نغرز سكين في الدبوس بتاع الورك علشان هو ده اخر حاجة
بتستوي





موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14638




(جمبرى مقلى )





موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14646




كيلو جمبري وسط

(منظف و مقشر)

4
كوب ماء

كوب و نصف نشا

2 بيضة

3/4 ملعقة صغيرة بودرة
ثوم

3/4 ملعقة صغيرة بودرة بصل

(لو مافيش ممكن6 فصوص ثوم
مهروسين بالملح و الكمون و ريحوا نفوخكم)

(بس طبعا البودرة تضفي
عليها لمسة اكنه معمول في مطاعم بره)

زيت للقلي

بقسماط

الطريقة:

في
سلطانية كبيرة نخلط الماء و النشا و البيض

و نحضر كيس كبير و نحط
فيه البقسماط علشان يسهل عملية تغطية الجمبري

و نخلط بالبقسماط
بودرة الثوم و البصل

و لو مش متوفر نخلط بيه الثوم المهروس بس هنا
هندعك كويس بإجدينا علشان الثوم يتجانس بالبقسماط

هنحط الجمبري في
خليط الماية بالنشا و نقلب فيه كويس علشان نتأكد انه اتغطي كويس بالخليط

و
بعدين نحطه في كيس البقسماط و نقلب كويس علشان يتغطي كويس

و بعدين
ارجع الجمبري لخليط الماية النشا تاني علشان ياخد طبقة تانة

بس في
السريع المرة ديه

و بعدين نرجه تاني لكيس البقسماط علشان ياخد طبقة
تانية

و بعدين نحمرهم لحد ما يصلوا للون ذهبي جميل

و نطلعهم
علي ورق مناديل المطبخ






(محشى ورق العنب )


موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 9274

المقادير:

نصف
كيلو من ورق العنب

حزمة من البقدونس مفرومة فرما ناعما

2
حبة بصل متوسطة مقشرة و مفرومة فرما ناعما

نصف كوب من الأرز ذو
الحبة الطويلة المغسول و المصفى

3 حبة متوسطة من الطماطم مفرومة
فرما ناعما

ثلاثة أرباع كوب من عصير الحامض

نصف ملعقة
كبيرة ملح

رشة بهار مطحون

رشة قرفة مطحونة

رشة
فلفل أبيض مطحون

كوب زيت الزيتون

2 حبة متوسطة بطاطا مقشرة
و مقطعة إلى دوائر

3 كوب ماء

طريقة التحضير:

-
تحضير الحشوة : -

امزجي الأرز مع و الطماطم و البقدونس و البصل ,
تبلي بالبهارات و نصف كمية عصير الليمون الحامض

و نصف كمية الزيت و
الملح .

- تحضير الورق :

- أزيلي عروق ورق العنب الزائدة
من أسفله ثم اغسليه جيداً .

- ضعي كمية من الماء في قدر على النار
حتى تغلي ، ثم ضعي الورق على دفعات في الماء المغلي

مدة بسيطة ثم
ارفعيه حالاً كي لا يهترئ وضعيه في الماء البارد .

- طريقة الحشو :


- مدي الورقة على طبق نظيف على أن يكون السطح الأملس للورقة
مواجهاً للطبق والعروق مواجهة

لك .

- ضعي عليها بالعرض
ملعقة شاي من الحشوة .

- اطوي الجوانب ولفيها بإحكام، كرري العملية
مع الأوراق الباقية .

- ضعي في القدر باقي الزيت ثم ضعي دوائر
البطاطا في أسفلها , صفي ورق العنب المحشي فوق

البطاطا ,

ضعي
طبق صغير فوق ورق العنب كي يحافظ على شكله أثناء الطبخ .

- أضيفي
إلى القدر الكمية الباقية من عصير الليمون الحامض و الماء و مرق الحشوة وما
تبقى من

الملح ,

ثم ضعيهم على نار معتدلة الحرارة حتى
يغلي المزيج , غطي القدر و خففي النار .

- اطهي لمدة ساعة أو حتى
تنضج المقادير و زيدي المرق كلما لزم الامر .

- قدمي الطبق بارداً و
مزينا بحلقات البطاطا .


موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 2n0ixc7

(محشى الفلفل )

موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 17182.imgcache

المقادير:

حبات من
الفلفل الرومي الأخضر أو ألوان حسب الرغبة

كوب أرز

1 حبة
كبيرة بصل، مفروم ناعم

2 فص كبير ثوم، مفروم ناعم

2 حبة
كبيرة طماطم، مفروم ناعم

1 كوب بقدونس، مفروم

½ كوب شبت،
مفروم

1 ملعقة صغيرة كزبرة جافة، مطحونة

2 ملعقة صغيرة ملح

¼
ملعقة صغيرة فلفل اسود

1/3 كوب زيت

1 كوب مرق دجاج مبهر

طريقة
التحضير:

اغسلي الأرز بالماء الصافي 3-4 مرات، اغمريه بالماء
الدافئ، اتركيه منقوع لحوالي 30 دقيقة
.
صفي الأرز من ماء النقع،
ضعيه في طبق عميق، أضيفي البصل، الثوم،الطماطم، البقدونس، الشبت،

الكزبرة،
الملح، الفلفل والزيت.قلبي المكونات مع بعضها الى أن تتوزع الخضروات مع
الأرز جيدا.

أتركي الخليط جانباً .أحضري الفلفل، انزعي الطبقة
العلوية واحتفظي بها جانباً.

افرغي البذور والجزء الأبيض من داخل
الفلفل.إملئي حبات الفلفل بالحشو مع ترك مسافة 1 سم

لإعطاء مسافة
لتمدد حبات الأرز بعد النضج. ضعي حبات الفلفل بجانب بعضها في قدر متوسط
الحجم،

بحيث يكون سطح الفلفل الى أعلى لكي لا يسقط الحشو ثناء
الطهي.

أضيفي المرق الى القدر.ضعي القدر على نار متوسطة الى ان
يغلي، غطي القدر، خففيالنار واتركي

الفلفل لحوالي 30 دقيقة الى ان
تنضج حبات الأرز ويصبح الفلفل لين. إذا لاحظت أن المرق قد تبخر

اضيفي
قليل من الماء (يتم طهي هذا الفلفل على البخار ولا يجب أن يكون مغمور
بالمرق،،

مجرد كمية بسيطة من السائل في قاع القدراخرجي حبات الفلفل
من القدر،

ضعيها في طبق التقديم.ضعي الطبقة العلوية (الغطاء) على
حبات الفلفل لتغطيتها .

قدميه دافئة أو باردة كنوع من المقبلات.

وبالهنا
والشفا


موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 2n0ixc7

(البصارة )

موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 25813_117694301575808_100000057154928_287369_7731322_n

المقادير

2/١
كيلو فول مجفف مقطع او مدشوش (باجلة يابسة)

بصلتان مقطعتان شرائح
رفيعة

عودا نعناع أخضر

عودا كرفس او كزبرة خضراء

٢
معلقة أكل ملوخية جافة

ملعقة صغيرة نعناع جافللتقلية:

٢
ملعقة أكل زيت او سمن

بصلتان مفرومتان

٢ فص ثوم مدقوقان مع
الملح

٢ ملعقة صغيرة كزبرة جافة محمصة ومطحونة

ملح ومسحوق
فلفل أحمر (شطة) حسب الذوق

للتزيين والتقديم:

مسحوق نعنان
مجفف، شطة، ليمون، بصل اخضر، فلفل حار،

الطريقة:

ينقع الفول
لمدة ليلة في ماء عذب بحيث يغطي الفول الجاف بارتفاع ٢ سم. يصفى الفول
ويغمر بالماء

العذب ويرفع على النار ويزال الزبد المكتون. بمجرد ان
يغلي تخفف النار، وتضاف اعواد النعناع

والكرفس ويطهى على نار
هادئة دون تقليب حتى ينضج .

يصفى مع الاحتفاظ بماء السلق ويهرس من
خلال مصفاة او باستخدام المهرسة ثم يضاف اليه ٢/١١

كوب من ماء
السلق ويقلب جيدا ثم يضاف اليه الملوخية والنعناع ويقلب على النار حتى يغلي
ويضاف

اليه نصف التقلية وكوب ماء او ما قد يلزم لجعل البصارة
سائلا غليظا قابلا للصب.

لاعداد القلية، يقدح الزيت ويقلب فيه البصل
حتى يصبح لونه ذهبيا

يضاف الثوم والكزبرة الى باقي البصل ويقلب
على النار حتى يصبح لونه بنياً محمرا ثم يصب البصل بعد

تصفيته كويس
من الزيت فورا فوق البصارة ويقلب فيها.

تتبل البصارة بالملح والشطة
حسب الذوق.

تسكب في حصن التقديم ويجمل السطح بالبصل المحمر المرفوع
من خطوة ٤ والشطة والنعناع


موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 2n0ixc7


(معكرونة بالبشاميل )




موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14685



المكوّنات


أكواب أو 375 غ من المعكرونة الأنبوبية الصغيرة

2 ملاعق طعام من
الزيت النباتي

1 حبة كبيرة الحجم أو 200 غ من البصل٬ مفرومة

300
غ من لحم البقر المفروم

½ ملعقة صغيرة من الملح

¼ ملعقة
صغيرة من الفلفل الأسود المطحون

5 أكواب أو 1250 مل من الحليب

1
مغلف من أسرار خلطة البشاميل ماجي


1 كوب أو 100 غ من جبنة
الموتزاريلا٬ المبشورة

طريقة التحضير

تُسلق المعكرونة
الأنبوبيّة وفق الإرشادات الواردة على علبتها وبحسب نسبة الطهو المثاليّة
Al-dente

، ثم تُصفّى وتُبرّد تحت الماء البارد وتوضع جانباً.

يُحمّى
الزيت في قدرٍ ويقُلّى البصل لمدّة دقيقتين ثم يُضاف إليه اللحم المفروم
ويُقلّى لمدّة 5 دقائق

إلى أن يصبح اللحم بني اللون. تُتبّل
المكوّنات بالملح والفلفل الأسود ثم تُحرّك وتوضع جانباً.

يوضع
الحليب ومغلّف أسرار خلطة البشاميل ماجي في قدرٍ كبيرةٍ ويُغلى المزيج مع
التحريك المستمر

ثم يُترك على نارٍ خفيفةٍ لمدةٍ تتراوح بين 2 و3
دقائق أو إلى أن تصبح الصلصة سميكةً.

يُسكب معدّل ثلثي صلصة
البشاميل فوق المعكرونة المسلوقة في وعاء للخلط حيث تُخلط المعكرونة

مع
الصلصة جيّداً. تُوزّع نصف كميّة مزيج المعكرونة فوق قاعدة طبق للفرن.

يُسكب
مزيج اللحم المجهّز فوق المعكرونة في الطبق نفسه ثم تُسكب فوقه الكميّة
المتبقية من مزيج

المعكرونة.

تُسكب الكميّة المتبقية من
صلصة البشاميل فوق المعكرونة وترش جبنة الموتزاريلا المبشورة على

الوجه.


يُخبز الطبق في فرنٍ محمّى على حرارة 190 درجة مئويّة لمدّة
تتراوح بين 15 و20 دقيقة أو إلى أن

يصبح لون الوجه ذهبيّاً.

نصائح
الطبخ : يمكن اختيار أي نوع آخر من المعكرونة




موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14686



(الممبار
)




موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14687



الممبار البقرى

خليط
من الطماطم المسبكه او صلصه

بصل مقطع

شبت+بقدونس+كسبره+فلفل
اخضر

ارز مصرى غير منقوع

طماطم مقطعه مكعبات صغيره

زيت

شطه+ملح+فلفل+اى
توافل تفضليها على خلطه (((كيلو نصف ممبار معها حوالى 3 كيلو ارز))

نخلط
كل المكونات مع بعضها ونبتدى فى حشو الممبار بعد تقطيعه الى الطول المناسب

انا
مش بربط الممبار لانه اول ما بينزل فى الماء بيقفل من الاطراف

طبعا
ده جزء من الممبار

نضعه فى الماء المغلى مع اضافه الملح

نتركه
حتى ينضج تقريبا ساعه الا ربع

نطلع الممبار من الحله

ونحطه
فى مصفى حتى ينشف تماماا من الماءمهمه الخطوه دى

نحمر الممبار فى
زيت ساخن من كل الجوانب حتى يكتسب اللون الذهبى

ونطلعه على ورق مطبخ
حتى يمتص الزيت الزائد

وده شكله النهائى

وده من الداخل احمر
وفى نفس الوقت طرى من الطماطم المقطعه والبصل

علشان التحمير





موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14686



(الملوخية بالارانب )



موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14688



المكونات:


1 أرنب مغسول ومقطع

1 كيس ملوخية

مرقه

حبهان
+ مستكه + ورق لورا

2 ملعقه صغيرة ثوم

2 ملعقه كبيرة زبد

2
ملعقة صغيرة كسبرة ناشفة

طريقة التحضير:

- يسلق الأرنب فى 2
لتر مياه مضاف إليه الحبهان + المستكه + ورق اللورا والملح والفلفل
الأبيض.

- ثم نأخذ مقدار 2\1 لتر مرقه لعمل الملوخية.

نضع
المرقه فى ايناء على النار وعندما يبدأ الغليان نضع الملوخية وعندما تبدأ
فى الغليان مره أخرى

ننزل عليها التقليه وهى عبارة عن الثوم
والكسبرة فى طاسه محمره بالزبد.

- وعندما تاخد اللون الذهبي توضع
مع الملوخية.

- يتم تحمير قطع الأرانب فى الزبد وتقدم.





موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14686



(الفتة المصرية )




موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14689



المقادير

2كوب أرز
مطبوخ

2 رغيف خبز بلدي أو أى خبز يصلح للفته

وكمية الخبز
قدتقل أو تزداد حسب الرغبة وحسب حجم الرغيف


خلاصة سلق اللحم أو
الدجاج (مرقه -شوربة )

2\1 رأس ثوم مفري(ملعقتان كبيرتان)

4\1
كوب خل

ملعقة كبيرة من السمن لتحمير الثوم

ملح

الطريقة

يقطع
الخبز ويحمص إما في الفرن

أو يحمر في ملعقتان من السمن أو الزيت

وأنا
أفضل الفرن للتقليل من الدهون

نضع الخبز في طبق عميق ويسقى بقليل
من الشوربه ويقلب لكى يتشرب كله بالشوربة

ثم نضع فوقه الأرز - وكمية
الأرز تحدد حسب الرغبة إذ يمكن أن نضع طبقة الأرز كبيرة أو قليله

نحضر
صلصة الخل والثوم والتي هي الأساس لطعم الفتة

نحمر الثوم المفروم
في ملعقة كبيرة من السمن الى أن يصبح لونه ذهبيا ولا ندعه يغمق لونه كثيرا

حتى
لا يصبح مر

ثم نهدىء النار ونضيف الخل ثم نضيف رشة ملح صغيرة

ثم
نضع هذه الصلصة على الأرز بالتساوي ويساوى السطح

قد يوضع بعض اللحم
حول الفتة ويقدم الباقي في طبق مستقل أو توضع كل الكمية في طبق


مستقل

ويمكن إستبدال اللحم بأي نوع من الطيور





موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14686



(شوربة العدس )




موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14690



المقادير:

* كوب
عدس اصفر

* 4 أكواب شوربة لحم أو دجاج

* حبة واحدة من كل
من الخضروات: البطاطس، الجزر، الطماطم

* ثوم مفروم

* بصلة
مقطعة

* ملح وفلفل وكمون

* ملعقتا زبدة الطريقة: ـ ينظف
العدس ويغسل جيداً.

ـ يتم تقطيع البطاطس والجزر والطماطم إلى مكعبات
بعد تقشيرها.

ـ يوضع العدس في وعاء على النار مع الشوربة، ثم يضاف
البصل والبطاطس والثوم والجزر. ويترك

حتى ينضج. مع ملاحظة استمرار
تقليبه أثناء وجوده على النار.

ـ بعد أن يبرد الخليط يضاف اليه
الملح والفلفل الاسود والكمون ويخلط في الخلاط الكهربائي ثم يصفى.

ـ
توضع شوربة العدس مرة أخرى على النار قليلا. بعد ذلك توضع الزبدة في مقلاة
على نار هادئة

ويضاف اليها قليل من الثوم المفروم ويقلب حتى يصفر
لونه ثم يوضع على الشوربة وتقدم ساخنة.




موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14686



(الجلاش بالحمة
المفرومة )




موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14691



المقادير

3 ملعقة
كبيرة زيت زيتون

1 بصل، مفروم ناعم

2 فص ثوم، مفروم

1
كيلو لحم بقري مفروم

ملح وفلفل

1/4 ملعقة صغيرة بهارات،
مطحونة

1/2 كوب جبن بارمازان، مبشور

زبدة سائلة (للدهن)

أوراق
جلاش

بيض مخفوق مع قليل من الحليب

الطريقة

- يُسخن
الزيت في إناء على نار متوسطة، يُضاف البصل والثوم مع التقليب حتى يذبُل.

-
يُضاف اللحم، ويُطهى لمدة 10 دقائق، يُتبل الملح والفلفل والبهارات، مع
التقليب من حين لآخر حتى

تمام النضج.

- يُرفع من على النار،
ويُضاف الجبن مع التقليب، يُترك الخليط ليبرد قليلاً.

- يُسخن
الفرن على حرارة 180 درجة مئوية.

- يُدهن قالب فرن مستطيل عميق،
بقليل من الزبد، يُفرد ورقة من الجلاش، بحيث تُلامس الوعاء من

الداخل،
وتُدهن بقليل من الزبد، تُكرر العملية للحصول على طبقة من 5 ورقات جلاش.

-
يُوزع جزء من خليط اللحم، ثم يتم عمل طبقة أخرى من 5 ورقات جلاش، كما
بالسابق.

- تُكرر العملية للحصول على 3 طبقات من أوراق الجلاش
واللحم.

- يوضع القالب في الفرن لمدة 10 دقائق، ثم يُوزع خليط البيض
المخفوق والحليب.

- يُعاد القالب إلى الفرن مرة أخرى لمدة 30
دقيقة، أو حتى يُصبح ذهبيّ اللون.

- تُترك لتبرد قليلاً قبل
التقطيع، وتُقدم مع صلصات متنوعة.





(الباذنجان المخلل )


موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري Bazengan

المقادير

كيلو
باذنجان اسود عروس متوسط الحجم

4 فصوص ثوم

م ص ملح

م
ص شطة

4 م ك خل

نصف حبة فلفل أخضر

الطريقة

قطع
أطراف الباذنجان وإغسله جيداَ

شق جنب الباذنجان بالسكين شق طولى
بدون أن تفصله نصفين

إسلق الباذنجان فى قليل من الماء لمدة 10 دقائق

أخرج
الباذنجان وإتركه يبرد

ضع باقى المقادير كلها مع ماء السلق فى خلاط
وإضربهم جيداَ

رص الباذنجان مفتوحاَ فى علبة بلاستيك وصب بعض
الخليط عليه

رص طبقة أخرى من الباذنجان وصب فوقها بعض الخليط وكرر
مع باقى الكمية

غطى العلبة جيداَ وضعها فى الثلاجة

الباذنجان
يكون جاهز للأكل فى اليوم التالى – وكل يوم يمر يزداد طعامة

يمكن
تناوله مع أقراص الطعمية الساخنة أو الفول أو الجبنة البيضاء – أو مع أى
وجبة ساخنة


موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14686

(القرنبيط المقلى )

موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري %D9%82%D8%B1%D9%86%D8%A8%D9%8A%D8%B7

طريقة عمل القرنبيط
المقلي

نقطع زهور القرنبيط

ونسلقه فى ماء ساخن نصف سلق

وبعدين
نحضر الخلطة اللى هى " لبن ، بيضه، ملعقتين دقيق، ملح ، توابل، بقدونس "
ونضع القرنبيط

فى الخلطة ثم نقليه فى زيت حار وعميق

وممكن
عمل نفس الخلطة للبطاطس

وممكن عمل القرنبيط فى الفرن نحط القرنبيط
بعد سلقه فى صينية ثم نضع نفس الخلطة فوقه

وندخله الفرن بس المقلى
افضل طبعا فى الطعم


موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14686

(الفول المدمس )

موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري Food1.438331

المقادير

علبة فول
زيت

طحينة بقدونس

بصل

بندورة

ملح، فلفل،
كمون

حامض

طريقة العمل

نضع الفول في طنجرة صغيرة.

نضيف
الزيت، الملح، الفلفل، الكمون والطحينة على الفول ونحركه، ثم نضيف الحامض.

نفرم
البصل، البقدونس والبندورة ونضعهم في طبق.

نسكب الفول في وعاء
ونضيف اليه البصل المفروم، البقدونس، البندورة

نضيف الثوم بحسب
الرغبة.

يقدم طبق الفول مدمس الى جانب البصل، الخيار المخلل،
البندورة والزيتون بشكل عام، بإمكانكم

تقديمه مع خضروات اخرى إذا
شئتم.


موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14686

(دقية البامية بالحم الضانى )

موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 8477

المقادير:

¼ كيلو لحم ريش أحمر مقطع صغير.

2
بصلة.

3 فصوص ثوم مبشور ناعم.

½ كيلو بامية خضراء.

¼
كيلو طماطم حمراء مقشرة ومفرومة فرما ناعما.

ملعقة طعام معجون
طماطم.

ملعقة ك**رة خضراء مفرومة.

ملح وليمون حسب الرغبة.

¼
ملعقة فلفل أبيض.

¼ ملعقة كركم.

¼ ملعقة مونوصوديوم.

ملعقة
سمن.

طريقة التحضير:

يغسل اللحم غسلا جيدا ويوضع على نار
هادئة في طنجرة مع بصلة

مقطعة نصفين وفص ثوم وملح وفلفل أبيض.

تقشط
الزفرة حين ظهورها ثم تترك على نار هادئة حتى النضج تماما

مع
مراعاة أن يكون اللحم على حالته متماسك ولا يتكون معه مرق كثير.

عند
تمام نضج اللحم تضاف البامية المقطعة إلى نصفين على اللحم

والمرقة
ويغطى الإناء.

في مقلاة صغيرة تحمس البصلة الباقية المقطعة قطع
صغيرة في ملعقة

سمن وعند الإصفرار يضاف إليها الثوم المفروم
والك**رة الخضراء

والطماطم المفرومة ومعجون الطماطم وباقي البهارات
ثم تضاف هذه

الخلطة إلى البامية واللحم وتترك على نار هادئة خمس
دقائق أخرى

حتى تنضج البامية (بدون تقليب حتى لا تتفتت البامية).

يعصر
عليها الليمون وتغطى حتى التقديم


موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري 14686

انا تقريبا جمعت معظم المأكولات المصرية الشعبية وان
شاء الله اى وصفة هلاقيها هحطها فى

الجزء الاول وانتظروا منى جميع
الاجزاء ان شاء الله

دمتم بكل الحب وكل عام وانتم بخير رومضان يعود
عليكم بالصحة والسلامة والخير والبركة



nadija

عدد المساهمات : 1132
نقاط : 3129
السٌّمعَة : 1
تاريخ التسجيل : 06/05/2012
العمر : 25

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري Empty رد: موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري

مُساهمة من طرف روح الصداقة الثلاثاء مايو 08, 2012 8:28 pm

شكرا لك
ما نتحرم من ابداعك
شكرا لطرحك المتميز
اختك في الله
روح الصداقة
^^
روح الصداقة
روح الصداقة

عدد المساهمات : 697
نقاط : 1691
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 04/05/2012

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري Empty رد: موسوعة الاكلات المصرية الذ وصفات المطبخ المصري

مُساهمة من طرف heshamVirus الخميس مايو 10, 2012 2:38 pm

مممممممممممم
وجبة رائعة ولذيذة
انا جعت انا وكل معهد الدعم العربى
8)
heshamVirus
heshamVirus

عدد المساهمات : 617
نقاط : 631
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 04/05/2012
الموقع : فى البيت

http://nekashatspacetoon.yoo7.com/forum

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى