المواضيع الأخيرة
» [ Template ] كود اخر 20 موضوع و أفضل 10 أعضاء بلمنتدى و مع معرض لصور كالفي بيمن طرف naruto101 الجمعة ديسمبر 05, 2014 2:33 pm
» [Javascript]حصريا كود يقوم بتنبيه العضو بان رده قصير
من طرف احمد السويسي الخميس أغسطس 28, 2014 2:38 am
» نتائج شهادة البكالوريا 2014
من طرف menimeVEVO الثلاثاء يونيو 10, 2014 3:55 am
» من اعمالي موديلات جديدة وحصرية 2012
من طرف دفئ الشتاء الثلاثاء مارس 18, 2014 5:37 pm
» من ابداعات ساندرا،كما وعدتكم بعض من موديلاتها
من طرف دفئ الشتاء الثلاثاء مارس 18, 2014 4:49 pm
» قندوووووووورة جديدة تفضلواا
من طرف دفئ الشتاء الثلاثاء مارس 18, 2014 4:23 pm
» طلب صغير لو سمحتو
من طرف hothifa الإثنين ديسمبر 23, 2013 9:11 pm
» الان فقط وحصريا (استايل واند الالكتروني متعدد الالوان)
من طرف AGILIEDI الإثنين ديسمبر 23, 2013 8:34 pm
» جديد موديلات فساتين البيت بقماش القطيفة 2012 - تصاميم قنادر الدار بأشكال جديدة و قماش القطيفة - صور قنادر جزائرية
من طرف hadda32 الأحد ديسمبر 08, 2013 12:16 pm
» [Template] استايل منتدى سيدي عامر 2012
من طرف ßLẫĆҜ ĈĄŦ الأربعاء نوفمبر 20, 2013 6:46 pm
سحابة الكلمات الدلالية
معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني
صفحة 1 من اصل 1
معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني
]
[size=25][size=25]السلام وعليكم ورحمة الله وبركاتة
طبعا كل شى حاولت انه احطت بالصور والصور راح تشرح الاشكال ولو انها المرة هذا مش اوى يعنى بس حاولت اجيب
]الاشكال الى تحبوها اكثر شى]
طبعا
هذه العجينه بستخدمها من عشر سنين اخدتها من الماما بس هى بتستخدم الزيت
اكثر شى وانا الزبدة وانا بعمل بيها كل شى يخطر على بالك وديما بعتمدها وما
حاولت اغير لعجينة تانية لانها ضابطه معى وكل من يذوقها عندى يعتقد انها
جاهزة والله على ما اقول شهيد والاشكال شفتها فى مواقع اجنبيه وبعضها عربيه
والبعض عندى من قبل والان نخليكم مع المقادير
وهده المقادير:
اكواب دقيق
3 ملاعق حليب بودرة
ملعقة ونص خميرة
نص ملعقة بيكنق بودر
شوية ملح وملعقة او م ونص سكر
3_4 م ك زيت زيتون او زبدة الى تحبيه
وماء او حليب للعجن
الطريقة:
اولا
ناخد الخميرة وندوفها فى نص كوب مية دافيه مع والسكر ونخليها لعند ترتفع
وفى هذا الوقت نجيب الدقيق والملح والبكينق بودروحليب البودرة ونخلطهم مع
بعض وبعدين نجيب الزبدة شوية زيت ونفركها كويس مع الدقيق وهذه خطوة مهمه
وبعدين لما الخميرة تترفع نضيفها عليها ونعجن كويس يعنى كل ما كان العجن
اكثر بتكون اخف والذ ونشيبها تختمر ونقسمها ونعمل بيها الاشكال المطلوبة
ملاحظة: انا ساعات بدل ما ازيد الماء اذا كانت تبى اكثر اضيف حليب واعجنها بيها تجى تجنن
وبالنسبة للدهن بيض مع حليب العلب واللون نستخدم ملون اى لون تبيه شرحته تحت
نسيبها تختمر انا ساعات نص ساعة واذا عندى وقت ساعه ونبدا باول شكل وهو المراوح
اولا: المراوح
والحشوة هنا كانت عبارة عن:
لحم مفروم معصج مع بصل وبهارات بالطريقة العادية وضفت ليه زيتون وبقدونس وجبنه تشدر وبطاطس مسلوقه
نعملهم كور ونحشى بيهم المراوح وتقدرى تستخدمى اى حشوة تحبيها
ثانيا: العصافير
المرة هذا كنت مستعجلة ما جت كويسه كثير
وهذه
باللون الاخضر تقدرى تستخدمى صبغة عادية لى لون تضيفيها لمية العجن وحسب
ما تبى اللون تبى غامق تضيفى لون اكثر تبى فاتح تضيفى بس شوية ونلفها مثل
العقدة
والعيون نستخدم كبش قرنفل او فلفل اسود حبوب
ثالثا : السمكة
الحشوة كانت عبارة عن تونه مع شويه شطه وزيتون وجبنه فيلادلفيا نخلطهم مع بعض ونحشى بيها الى تبيه
رابعا: الوردة
نحشيها جبنه مع سبانج مطبوخة بالطريقة العادية ومرة هده حشيتها جبنه للتوضيح بس والمعجنات الاولات عملت حشوة السبانخ
خامسا: ورد الجورى
وفى العادة نحشيها جبنه كيرى او مثلثات مع شوية زعتر هالمرة زيتون للتوضيح
سادسا: المعجنات الملفوفة
سابعا: بيتزا الاطراف المحشية بالنقانق
بيتزا عادية وباى حشوة تحبى بس نحشى اطرافها نقانق مقطعة صغير
تحمرت منى شويه
الان نجى للصلصة البيتزا والصور تشرح الطريقة بالتفصيل
طريقة الصلصة:
نجيب
طماطم ناضج ونعمل بيه اربع فتحات خفيفة سطحية شوفوا الصورة وبعدين نضعه فى
ماء مغلى لمده 7-5 والغرض هنا لازاله القشرة بس بعدين نزيل القشرة ونفرمها
يدوى بالسكين تم نضع زيت زيتون ملعقتين تقريبا ونضع بصله وحده مكعبات و3
ثوم مدقوق ونشوحهم على النار حتى تدبل ونضيف الطماطم المفروم والزعتر او
اوريغانو وريحان مجفف الفريش احلى وملح ومعجون طماطم ونحركهم ونسيبهم على
النار هادية لمده 20 دقيقة حتى يتسبكوا ونطحنهم بالخلاط شوفوا والان نجى للدايت
لحبيباتى الى عاملت رجيم ما نسيتكم ههههههه وهنا نستخدم بدل الدقيق الابيض
اسمر ونستخدم الجبن الدايت ونقلل من الدسم والى يحب يعملها بالعجينة
العادية وبنفس الشكل انا عندى تطلع احلى يعنى نفس العجينة بس استخدمنا
الدقيق الشعير او القمح او اى نوع
العجينه:
المكونات:
2 كوب دقيق اسمر(وهنا استخدمت نوعين كوب من كل نوع)
ا كوب دقيق ابيض
3 ملاعق حليب بودرة fat free
ملعقة ونص خميرة
ملعقة بيكنق بودر
شوية ملح وملعقة او م ونص سكر
2 م زيت زيتون
وماء او حليب للعجن
الطريقة:
اولا
ناخد الخميرة وندوفها فى نص كوب مية دافيه مع والسكر ونخليها لعند ترتفع
وفى هذا الوقت نجيب الدقيق والملح والبكينق بودروحليب البودرة ونخلطهم مع
بعض وبعدين نجيب زيت الزيتون ونفركها كويس مع الدقيق وهذه خطوة مهمه وبعدين
لما الخميرة تترفع نضيفها عليها ونعجن كويس يعنى كل ما كان العجن اكثر
بتكون اخف والذ ونشيبها تختمر ونقسمها ونعمل بيها الاشكال المطلوبة .
[/size][/size]
[size=25]يتبع[size=25][size=25]السلام وعليكم ورحمة الله وبركاتة
طبعا كل شى حاولت انه احطت بالصور والصور راح تشرح الاشكال ولو انها المرة هذا مش اوى يعنى بس حاولت اجيب
]الاشكال الى تحبوها اكثر شى]
طبعا
هذه العجينه بستخدمها من عشر سنين اخدتها من الماما بس هى بتستخدم الزيت
اكثر شى وانا الزبدة وانا بعمل بيها كل شى يخطر على بالك وديما بعتمدها وما
حاولت اغير لعجينة تانية لانها ضابطه معى وكل من يذوقها عندى يعتقد انها
جاهزة والله على ما اقول شهيد والاشكال شفتها فى مواقع اجنبيه وبعضها عربيه
والبعض عندى من قبل والان نخليكم مع المقادير
وهده المقادير:
اكواب دقيق
3 ملاعق حليب بودرة
ملعقة ونص خميرة
نص ملعقة بيكنق بودر
شوية ملح وملعقة او م ونص سكر
3_4 م ك زيت زيتون او زبدة الى تحبيه
وماء او حليب للعجن
الطريقة:
اولا
ناخد الخميرة وندوفها فى نص كوب مية دافيه مع والسكر ونخليها لعند ترتفع
وفى هذا الوقت نجيب الدقيق والملح والبكينق بودروحليب البودرة ونخلطهم مع
بعض وبعدين نجيب الزبدة شوية زيت ونفركها كويس مع الدقيق وهذه خطوة مهمه
وبعدين لما الخميرة تترفع نضيفها عليها ونعجن كويس يعنى كل ما كان العجن
اكثر بتكون اخف والذ ونشيبها تختمر ونقسمها ونعمل بيها الاشكال المطلوبة
ملاحظة: انا ساعات بدل ما ازيد الماء اذا كانت تبى اكثر اضيف حليب واعجنها بيها تجى تجنن
وبالنسبة للدهن بيض مع حليب العلب واللون نستخدم ملون اى لون تبيه شرحته تحت
نسيبها تختمر انا ساعات نص ساعة واذا عندى وقت ساعه ونبدا باول شكل وهو المراوح
اولا: المراوح
والحشوة هنا كانت عبارة عن:
لحم مفروم معصج مع بصل وبهارات بالطريقة العادية وضفت ليه زيتون وبقدونس وجبنه تشدر وبطاطس مسلوقه
نعملهم كور ونحشى بيهم المراوح وتقدرى تستخدمى اى حشوة تحبيها
ثانيا: العصافير
المرة هذا كنت مستعجلة ما جت كويسه كثير
وهذه
باللون الاخضر تقدرى تستخدمى صبغة عادية لى لون تضيفيها لمية العجن وحسب
ما تبى اللون تبى غامق تضيفى لون اكثر تبى فاتح تضيفى بس شوية ونلفها مثل
العقدة
والعيون نستخدم كبش قرنفل او فلفل اسود حبوب
ثالثا : السمكة
الحشوة كانت عبارة عن تونه مع شويه شطه وزيتون وجبنه فيلادلفيا نخلطهم مع بعض ونحشى بيها الى تبيه
رابعا: الوردة
نحشيها جبنه مع سبانج مطبوخة بالطريقة العادية ومرة هده حشيتها جبنه للتوضيح بس والمعجنات الاولات عملت حشوة السبانخ
خامسا: ورد الجورى
وفى العادة نحشيها جبنه كيرى او مثلثات مع شوية زعتر هالمرة زيتون للتوضيح
سادسا: المعجنات الملفوفة
سابعا: بيتزا الاطراف المحشية بالنقانق
بيتزا عادية وباى حشوة تحبى بس نحشى اطرافها نقانق مقطعة صغير
تحمرت منى شويه
الان نجى للصلصة البيتزا والصور تشرح الطريقة بالتفصيل
طريقة الصلصة:
نجيب
طماطم ناضج ونعمل بيه اربع فتحات خفيفة سطحية شوفوا الصورة وبعدين نضعه فى
ماء مغلى لمده 7-5 والغرض هنا لازاله القشرة بس بعدين نزيل القشرة ونفرمها
يدوى بالسكين تم نضع زيت زيتون ملعقتين تقريبا ونضع بصله وحده مكعبات و3
ثوم مدقوق ونشوحهم على النار حتى تدبل ونضيف الطماطم المفروم والزعتر او
اوريغانو وريحان مجفف الفريش احلى وملح ومعجون طماطم ونحركهم ونسيبهم على
النار هادية لمده 20 دقيقة حتى يتسبكوا ونطحنهم بالخلاط شوفوا والان نجى للدايت
لحبيباتى الى عاملت رجيم ما نسيتكم ههههههه وهنا نستخدم بدل الدقيق الابيض
اسمر ونستخدم الجبن الدايت ونقلل من الدسم والى يحب يعملها بالعجينة
العادية وبنفس الشكل انا عندى تطلع احلى يعنى نفس العجينة بس استخدمنا
الدقيق الشعير او القمح او اى نوع
العجينه:
المكونات:
2 كوب دقيق اسمر(وهنا استخدمت نوعين كوب من كل نوع)
ا كوب دقيق ابيض
3 ملاعق حليب بودرة fat free
ملعقة ونص خميرة
ملعقة بيكنق بودر
شوية ملح وملعقة او م ونص سكر
2 م زيت زيتون
وماء او حليب للعجن
الطريقة:
اولا
ناخد الخميرة وندوفها فى نص كوب مية دافيه مع والسكر ونخليها لعند ترتفع
وفى هذا الوقت نجيب الدقيق والملح والبكينق بودروحليب البودرة ونخلطهم مع
بعض وبعدين نجيب زيت الزيتون ونفركها كويس مع الدقيق وهذه خطوة مهمه وبعدين
لما الخميرة تترفع نضيفها عليها ونعجن كويس يعنى كل ما كان العجن اكثر
بتكون اخف والذ ونشيبها تختمر ونقسمها ونعمل بيها الاشكال المطلوبة .
[/size][/size]
[/size]
ا
hayemfr- عدد المساهمات : 1839
نقاط : 5356
السٌّمعَة : 23
تاريخ التسجيل : 09/05/2012
العمر : 42
رد: معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني
[center] نشوف الطريقة بالصور"[url=http://][/url]
تاسعا: بيتزا الوردة بالدجاج جديدة جدا شفتها باحد المنتديات وطبقتها
بعد ما تخمر العجينه نفردها ونستخدم صحن القهوة لتحديد الشكل
الجبنه
قليلة الدسم تم نوزع الخضروات المقطعة مكعبات طماطم بصل فلفل حلو اخضر
واحمر ونرش عليهم شوية زعتر ونوزعهم على البتزا تم فوقها الدجاج المسلوق
المشوى
وهنا نزينها بالفطر وفلفل احمر حلو مشوى
ونرش عليها شوية اوريغانو وفلفل اسود اختيارى وهذا شكلها قبل ما تدخل الفرن
وبعد الخبز وقطعتها
صورة مقربه
تاسعا:reek Pizza
هدا البيتزا لديدة جدا والله وطعمها روعة ان شاء الله تعجبكم وهنا استخدمت نفس العجينه بس غيرت من المكونات وتطلع مختلفة تماما
نفرد العجينه ونتقبها بالشوكة
نضع عليها صلصة مش كثير ونضعا فوقها جبنه موزرايلا قليلة الدسم
ثم نضع عليها شرائح الطماطم بشكل دائرى وفلفل حلو
ثم نوزع عليها البصل الاخضر والاحمر وما كان عندى وجبنه فيتا لايت
تم
نوزع عليها الكلامتا اولف زيتون كبير وهدا الى بيعطيها نكهة حلوة مع
الفيتا وشوية زيتون اسود عادى ونرش اوريغانو وشوية زيت زيتون وفلفل اسود
وندخلها للفرن حتى تنضج
http://downloads.roro44.com/33702
صورة مقربه
صورة للنوعين
عاشرا: بيتزا النجمة بالخضار
حشيت اطرافها بالزيتون
نضع عليها صوص وبصل ابيض وطماطم وفطر وجبنه تشدر وموزرايلا لايت وزيتون
ونخبزها فى الفرن
الحادى عشر: مينى قوارب التارت بالدجاج
نستخدم نفس عجينتى السابقة سواء العادية او الدايت
الطريقة:
نجيب
دجاج ونسلقه فى ماء وبهارات حب وبصل وفلفل ولما يطيب ننتفه قطع صغيرة تم
نجيب مقلاة ونحط شزية زيت ونشوح بصل ثم ثوم ونضيف عليه الدجاج ونحركه ونضيف
عليه بهارات بعدين نضيف بقدونس ونطفى النار عليه ونضيف جبنه لايت وبعدين
لما يبرد نضيف عليه بيض وكريم فرش او قشطة وجبنه شرائح نقطعها صغير خالية
الدسم وبصل اخضر مقطع وبيكنج بودر اختيارى ونحركهم ونحشى بيه القوالب
وندخلها الفرن حتى تنضج شوفوا الصور
[url=http://][/url]
وهذه الصور بعد ما نضجت تحمرت منى شويه
خلاص حبياتى
ا
hayemfr- عدد المساهمات : 1839
نقاط : 5356
السٌّمعَة : 23
تاريخ التسجيل : 09/05/2012
العمر : 42
مواضيع مماثلة
» فطائر متنوعه
» البطاطا المبطنة من المطبخ الليبي الرمضاني
» ديكورات متنوعه
» فطائر على شكل ورده
» فطائر بالجبن
» البطاطا المبطنة من المطبخ الليبي الرمضاني
» ديكورات متنوعه
» فطائر على شكل ورده
» فطائر بالجبن
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى