معهد الدعم العربي
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
المواضيع الأخيرة
» [ Template ] كود اخر 20 موضوع و أفضل 10 أعضاء بلمنتدى و مع معرض لصور كالفي بي
من طرف naruto101 الجمعة ديسمبر 05, 2014 2:33 pm

» [Javascript]حصريا كود يقوم بتنبيه العضو بان رده قصير
من طرف احمد السويسي الخميس أغسطس 28, 2014 2:38 am

» نتائج شهادة البكالوريا 2014
من طرف menimeVEVO الثلاثاء يونيو 10, 2014 3:55 am

» من اعمالي موديلات جديدة وحصرية 2012
من طرف دفئ الشتاء الثلاثاء مارس 18, 2014 5:37 pm

» من ابداعات ساندرا،كما وعدتكم بعض من موديلاتها
من طرف دفئ الشتاء الثلاثاء مارس 18, 2014 4:49 pm

» قندوووووووورة جديدة تفضلواا
من طرف دفئ الشتاء الثلاثاء مارس 18, 2014 4:23 pm

» طلب صغير لو سمحتو
من طرف hothifa الإثنين ديسمبر 23, 2013 9:11 pm

» الان فقط وحصريا (استايل واند الالكتروني متعدد الالوان)
من طرف AGILIEDI الإثنين ديسمبر 23, 2013 8:34 pm

» جديد موديلات فساتين البيت بقماش القطيفة 2012 - تصاميم قنادر الدار بأشكال جديدة و قماش القطيفة - صور قنادر جزائرية
من طرف hadda32 الأحد ديسمبر 08, 2013 12:16 pm

» [Template] استايل منتدى سيدي عامر 2012
من طرف ßLẫĆҜ ĈĄŦ الأربعاء نوفمبر 20, 2013 6:46 pm

سحابة الكلمات الدلالية


معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني

اذهب الى الأسفل

معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني Empty معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني

مُساهمة من طرف hayemfr الخميس يوليو 19, 2012 3:08 pm


]
[size=25][size=25]السلام وعليكم ورحمة الله وبركاتة

طبعا كل شى حاولت انه احطت بالصور والصور راح تشرح الاشكال ولو انها المرة هذا مش اوى يعنى بس حاولت اجيب
]الاشكال الى تحبوها اكثر شى]


معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني P1050058




معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني P1050033j





طبعا
هذه العجينه بستخدمها من عشر سنين اخدتها من الماما بس هى بتستخدم الزيت
اكثر شى وانا الزبدة وانا بعمل بيها كل شى يخطر على بالك وديما بعتمدها وما
حاولت اغير لعجينة تانية لانها ضابطه معى وكل من يذوقها عندى يعتقد انها
جاهزة والله على ما اقول شهيد والاشكال شفتها فى مواقع اجنبيه وبعضها عربيه
والبعض عندى من قبل والان نخليكم مع المقادير

وهده المقادير:

اكواب دقيق
3 ملاعق حليب بودرة
ملعقة ونص خميرة
نص ملعقة بيكنق بودر
شوية ملح وملعقة او م ونص سكر
3_4 م ك زيت زيتون او زبدة الى تحبيه
وماء او حليب للعجن





الطريقة:
اولا
ناخد الخميرة وندوفها فى نص كوب مية دافيه مع والسكر ونخليها لعند ترتفع
وفى هذا الوقت نجيب الدقيق والملح والبكينق بودروحليب البودرة ونخلطهم مع
بعض وبعدين نجيب الزبدة شوية زيت ونفركها كويس مع الدقيق وهذه خطوة مهمه
وبعدين لما الخميرة تترفع نضيفها عليها ونعجن كويس يعنى كل ما كان العجن
اكثر بتكون اخف والذ ونشيبها تختمر ونقسمها ونعمل بيها الاشكال المطلوبة


ملاحظة: انا ساعات بدل ما ازيد الماء اذا كانت تبى اكثر اضيف حليب واعجنها بيها تجى تجنن
وبالنسبة للدهن بيض مع حليب العلب واللون نستخدم ملون اى لون تبيه شرحته تحت


معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني 29851921

معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني 17643437

نسيبها تختمر انا ساعات نص ساعة واذا عندى وقت ساعه ونبدا باول شكل وهو المراوح




اولا: المراوح


معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني 39213839

معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني 10755193

والحشوة هنا كانت عبارة عن:
لحم مفروم معصج مع بصل وبهارات بالطريقة العادية وضفت ليه زيتون وبقدونس وجبنه تشدر وبطاطس مسلوقه
نعملهم كور ونحشى بيهم المراوح وتقدرى تستخدمى اى حشوة تحبيها

ثانيا: العصافير
المرة هذا كنت مستعجلة ما جت كويسه كثير

معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني 67618877

وهذه
باللون الاخضر تقدرى تستخدمى صبغة عادية لى لون تضيفيها لمية العجن وحسب
ما تبى اللون تبى غامق تضيفى لون اكثر تبى فاتح تضيفى بس شوية ونلفها مثل
العقدة

والعيون نستخدم كبش قرنفل او فلفل اسود حبوب

معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني 40343260

ثالثا : السمكة
الحشوة كانت عبارة عن تونه مع شويه شطه وزيتون وجبنه فيلادلفيا نخلطهم مع بعض ونحشى بيها الى تبيه

معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني P1060174
معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني P1060176
معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني P1060178

معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني P1060179

معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني P1060180

رابعا: الوردة
نحشيها جبنه مع سبانج مطبوخة بالطريقة العادية ومرة هده حشيتها جبنه للتوضيح بس والمعجنات الاولات عملت حشوة السبانخ

معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني 28671294



خامسا: ورد الجورى
وفى العادة نحشيها جبنه كيرى او مثلثات مع شوية زعتر هالمرة زيتون للتوضيح

معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني 81908972

سادسا: المعجنات الملفوفة

معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني 25841617

سابعا: بيتزا الاطراف المحشية بالنقانق
بيتزا عادية وباى حشوة تحبى بس نحشى اطرافها نقانق مقطعة صغير

معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني 75542736

تحمرت منى شويه

معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني 72961471

الان نجى للصلصة البيتزا والصور تشرح الطريقة بالتفصيل

طريقة الصلصة:
نجيب
طماطم ناضج ونعمل بيه اربع فتحات خفيفة سطحية شوفوا الصورة وبعدين نضعه فى
ماء مغلى لمده 7-5 والغرض هنا لازاله القشرة بس بعدين نزيل القشرة ونفرمها
يدوى بالسكين تم نضع زيت زيتون ملعقتين تقريبا ونضع بصله وحده مكعبات و3
ثوم مدقوق ونشوحهم على النار حتى تدبل ونضيف الطماطم المفروم والزعتر او
اوريغانو وريحان مجفف الفريش احلى وملح ومعجون طماطم ونحركهم ونسيبهم على
النار هادية لمده 20 دقيقة حتى يتسبكوا ونطحنهم بالخلاط شوفوا
معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني 28589845معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني 32877136والان نجى للدايت
لحبيباتى الى عاملت رجيم ما نسيتكم ههههههه وهنا نستخدم بدل الدقيق الابيض
اسمر ونستخدم الجبن الدايت ونقلل من الدسم والى يحب يعملها بالعجينة
العادية وبنفس الشكل انا عندى تطلع احلى يعنى نفس العجينة بس استخدمنا
الدقيق الشعير او القمح او اى نوع


العجينه:


المكونات:
2 كوب دقيق اسمر(وهنا استخدمت نوعين كوب من كل نوع)
ا كوب دقيق ابيض
3 ملاعق حليب بودرة fat free
ملعقة ونص خميرة
ملعقة بيكنق بودر
شوية ملح وملعقة او م ونص سكر
2 م زيت زيتون
وماء او حليب للعجن

الطريقة:
اولا
ناخد الخميرة وندوفها فى نص كوب مية دافيه مع والسكر ونخليها لعند ترتفع
وفى هذا الوقت نجيب الدقيق والملح والبكينق بودروحليب البودرة ونخلطهم مع
بعض وبعدين نجيب زيت الزيتون ونفركها كويس مع الدقيق وهذه خطوة مهمه وبعدين
لما الخميرة تترفع نضيفها عليها ونعجن كويس يعنى كل ما كان العجن اكثر
بتكون اخف والذ ونشيبها تختمر ونقسمها ونعمل بيها الاشكال المطلوبة .

[/size][/size]
[size=25]يتبع
[/size]

ا
hayemfr
hayemfr

عدد المساهمات : 1839
نقاط : 5356
السٌّمعَة : 23
تاريخ التسجيل : 09/05/2012
العمر : 42

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني Empty رد: معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني

مُساهمة من طرف hayemfr الخميس يوليو 19, 2012 3:12 pm




[center] نشوف الطريقة بالصور"[url=http://معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني 25388143]معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني 25388143[/url]

تاسعا: بيتزا الوردة بالدجاج جديدة جدا شفتها باحد المنتديات وطبقتها

بعد ما تخمر العجينه نفردها ونستخدم صحن القهوة لتحديد الشكل



الجبنه
قليلة الدسم تم نوزع الخضروات المقطعة مكعبات طماطم بصل فلفل حلو اخضر
واحمر ونرش عليهم شوية زعتر ونوزعهم على البتزا تم فوقها الدجاج المسلوق
المشوى




وهنا نزينها بالفطر وفلفل احمر حلو مشوى




ونرش عليها شوية اوريغانو وفلفل اسود اختيارى وهذا شكلها قبل ما تدخل الفرن




وبعد الخبز وقطعتها
معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني P1060446k

صورة مقربه


تاسعا:reek Pizza

هدا البيتزا لديدة جدا والله وطعمها روعة ان شاء الله تعجبكم وهنا استخدمت نفس العجينه بس غيرت من المكونات وتطلع مختلفة تماما

نفرد العجينه ونتقبها بالشوكة


نضع عليها صلصة مش كثير ونضعا فوقها جبنه موزرايلا قليلة الدسم


ثم نضع عليها شرائح الطماطم بشكل دائرى وفلفل حلو


ثم نوزع عليها البصل الاخضر والاحمر وما كان عندى وجبنه فيتا لايت


تم
نوزع عليها الكلامتا اولف زيتون كبير وهدا الى بيعطيها نكهة حلوة مع
الفيتا وشوية زيتون اسود عادى ونرش اوريغانو وشوية زيت زيتون وفلفل اسود



وندخلها للفرن حتى تنضج
http://downloads.roro44.com/33702




صورة مقربه
معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني P1060477y


صورة للنوعين
معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني P1060456


عاشرا: بيتزا النجمة بالخضار

معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني 33642559

حشيت اطرافها بالزيتون

نضع عليها صوص وبصل ابيض وطماطم وفطر وجبنه تشدر وموزرايلا لايت وزيتون

ونخبزها فى الفرن







الحادى عشر: مينى قوارب التارت بالدجاج

نستخدم نفس عجينتى السابقة سواء العادية او الدايت
الطريقة:

نجيب
دجاج ونسلقه فى ماء وبهارات حب وبصل وفلفل ولما يطيب ننتفه قطع صغيرة تم
نجيب مقلاة ونحط شزية زيت ونشوح بصل ثم ثوم ونضيف عليه الدجاج ونحركه ونضيف
عليه بهارات بعدين نضيف بقدونس ونطفى النار عليه ونضيف جبنه لايت وبعدين
لما يبرد نضيف عليه بيض وكريم فرش او قشطة وجبنه شرائح نقطعها صغير خالية
الدسم وبصل اخضر مقطع وبيكنج بودر اختيارى ونحركهم ونحشى بيه القوالب
وندخلها الفرن حتى تنضج شوفوا الصور






[url=http://معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني P1060491t]معجناتى بلمساتى فطائر ومعجنات متنوعه للمطبخ الرمضاني P1060491t[/url]
وهذه الصور بعد ما نضجت تحمرت منى شويه

خلاص حبياتى

ا

[/center]
hayemfr
hayemfr

عدد المساهمات : 1839
نقاط : 5356
السٌّمعَة : 23
تاريخ التسجيل : 09/05/2012
العمر : 42

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة

- مواضيع مماثلة

 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى